Eğitim-Bir-Sen: Eğitim çalışanlarının umudu olmaya devam ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen: Eğitim çalışanlarının umudu olmaya devam ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla, Şanlıurfa 1 No’lu Şube’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Şube yöneticileri, ilçe yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda eğitim gündemi...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla, Şanlıurfa 1 No’lu Şube’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Şube yöneticileri, ilçe yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda eğitim gündemi, alanda karşılaşılan güçlükler, çözüm bekleyen sorunlar ve sendikal çalışmalar görüşüldü.

Kolukısa: Sorunları çözmek için sahada da masada da elimizden geleni yapıyoruz

15 Mayıs mutabakat sürecinde yapılması gereken çalışmaların da ele alındığı toplantıda konuşan Şükrü Kolukısa, kuruldukları tarihten günümüze, aradan geçen 30 yılda hak, emek ve özgürlük için mücadele verdiklerini belirterek, “Örgütlü olmanın gücüyle; özgürlük alanlarının genişletilmesi, yasakların kaldırılması, çalışma hayatında şartların iyileştirilmesi, angarya hükmündeki iş ve işlemlere son verilmesi, çözülmez sanılan sorunların çözülmesi, eğitim çalışanlarının haklı beklentilerinin karşılanması gibi konularda başarılar elde ettik, büyük işlere imza attık. Yetkili olduğumuz günden bugüne eğitim çalışanlarının her zaman güvencesi ve hep umudu olduk” dedi.

İşyeri temsilcilerinin her kurumda varlığını hissettiren çabaları, ilçe temsilcilerinin insan odaklı hizmet sendikacılığını sahaya yansıtan emekleri, şubelerin yetkili sendika olmanın hakkını veren faaliyetleri sayesinde her yıl daha da güçlendiklerini ifade eden Kolukısa, şöyle devam etti: “Bizim için, her çözülen sorun bir sürecin bitmesi değil, hak için, adalet için, emek mücadelesi için yeni bir başlangıcın habercisi olmuştur. Geçmişte yaptıklarımızla güven veriyor, eğitim çalışanlarının umudu olmaya devam ediyoruz. Eğitim çalışanlarının şu anki sorunlarının ve beklentilerinin farkındayız. Bunları çözmek için sahada da masada da elimizden geleni yapacağız. Er ya da geç arzulanan menzile varacağız.”

İstihdamda güçlük çekilen bölgelerin kendine has sorunları görülmeli, çözüm için adım atılmalıdır

Son yıllarda çok sayıda okul yapılmasına, yeni derslikler açılmasına rağmen, özellikle geçici koruma altındaki yabancıların ve mültecilerin yoğun olduğu yerlerde yeni okullara ve öğretmenlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Kolukısa, “İhtiyaç duyulan yerlerde okul yapılmalı, öğretmen açığı bulunan okullara atama yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, eğitim çalışanları zor şartlar altında çalışmaktadır. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda ivedilikle adım atılmalıdır. Tüm eğitim kademelerinde öğrenme ortamlarının niteliğiyle ilgili yaşanan sorunların çözülmesi için eğitim kurumlarına daha fazla inisiyatif tanınmalı, okul güvenliği ve temizliği başta olmak üzere, belirlenmiş nesnel kıstaslar doğrultusunda Bakanlık bütçesinden okullara kaynak ayrılmalıdır” şeklinde konuştu.

Kolukısa, öğretmen istihdamında zorluk çekilen veya görev sürelerinin ülke ortalamasının altında kaldığı kalkınmada öncelikli/az gelişmiş bölgelerde görev yapan öğretmenlere ilave özlük hakları ve teşviklerin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yayla: Şube müdürlerinin haklı taleplerini karşılayacak düzenlemeler yapılmalıdır

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, üyelerinin hak ve hukukunu korumak, haksızlıkların giderilmesini sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Eğitim yönetiminde önemli bir görevi ifa eden şube müdürlerinin haklı beklentilerini karşılayacak, hiyerarşideki makamlarına uygun yeni haklar tanıyacak adımların atılması çağrısında bulunan Yayla, “Özellikle ek gösterge konusundaki beklentileri karşılanmalı, ek göstergeleri 3600 rakamının altında olmamalıdır. Şube müdürlerinin özlük haklarında iyileştirmeye ihtiyaç vardır. Bakanlığın teşkilat yapısı içerisinde hiyerarşik sisteme uygun olarak yetki ve sorumluluk oranında dengeli bir ücret dağılımı sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yönetici görevlendirme süreci sürdürülebilir bir yönetmeliğe kavuşmalıdır

Eğitim kurumu yöneticiliğinin ikincil görev olarak değil, liyakat ve uzmanlık gerektiren, yetki-sorumluluk dengesi sağlanmış profesyonel bir meslek olarak düzenlenmesi için çok çaba harcadıklarını kaydeden Yayla, eğitim kurumu yöneticiliğine daha fazla özlük hakkı ve yetki verilmesi taleplerinin karşılanmamasının hayal kırıklığına yol açtığını söyledi.

Eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yayla, “Eğitim yönetimi sertifikasına sahip olmaktan ziyade, sınavı kazananı, atananı hizmet içi eğitime almak esas olmalıdır. Eğitim kurumu yönetici görevlendirme yönetmeliğinde dava konusu ettiğimiz düzenlemeler yönetmelikten çıkarılmalıdır. Ödül sınırlamasıyla geçmiş yok sayılmamalı, kazanılmış haklar korunmalıdır. Aynı kurumdaki azami çalışma süresi artırılmalıdır. Bu ve benzeri sorunlu konular yeniden ele alınmalı, yönetici görevlendirme yönetmeliği beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge bütün kamu görevlilerini kapsamalıdır

Toplu sözleşmede karara bağlanan 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iki komisyon toplantısı yaptıklarını hatırlatan Yayla, şöyle konuştu: “Görüşmelerde ek göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsaması ve tazminat yansıtma oranlarına ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini ifade ettik. Sendika olarak, ek göstergenin genel idare hizmetleri, ek göstergesiz memurlar, teknik hizmetler sınıfı dâhil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını istiyor ve bunun olması için çalışıyoruz.”

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Coşkun, açılışta yaptığı konuşmada, çalışmaları hakkında bilgi vererek, katılımcılara teşekkür etti.

Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Sami Çetin de bir selamlama konuşması yaptı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.