Eğitim 2023 Derneği'nde 6. Olağan Genel Kurul Coşkusu

Eğitim 2023 Derneği'nde 6. Olağan Genel Kurul Coşkusu

Eğitim 2023 Eğitim Dünyası Araştırma ve Geliştirme Derneği Genel Merkez 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

29 Haziran 2024 Cumartesi günü dernek hizmet binasında gerçekleştirilen 6. Olağan Genel Kurul’da geçmiş dönem yapılan idari, sosyal ve mali faaliyetler görüşülmüş, yeni yönetim ve denetim kurulları seçimleri gerçekleştirilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Divan oluşumuna geçilmiştir.

Divan Başkanı Mustafa ŞAFAK, kâtip üyeliklere ise Emine İŞLER ve Gülcan ÖZMEN seçilmiş, Divan teşekkülünün ardından Genel Başkan Ertekin ENGİN açılış konuşmasını şu şekilde gerçekleştirmiştir;

“Sayın Divan, Değerli Hazirun Derneğimizin 6. Olağan Genel Kurulu’nun camiamıza, eğitim dünyasına, aziz milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, Genel Kurulumuzun düzenlenmesinde emeği geçen tüm gönül erlerine teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulumuz adına her birinize ayrı ayrı muhabbet ve saygılarımı sunuyorum.

Hiçbir medeniyet tasavvuru yoktur ki eğitime dair bir yaklaşımı, eylem planı, hedefleri olmasın.

Bu torakları yurt yapan Sultan Alparslan eşiyle birlikte vakıf kurarak okullar açmış, onu Nizamül-Mülk ve o dönemin varlıklı hayırseverleri takip etmiştir. Büyük bir medeniyetin sağlam temelleri bu şekilde oturtulmuştur.

Osmanlı Devleti de kurduğu ve teşvik ettiği okullar sayesinde nice bilim ve düşünür insanları sayesinde insanlık tarihine ciddi eserler bırakmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk cepheden koşup gelerek kazanılacak zafer öncesi tam bağımsızlık elde edilmesinde büyük rol sahibi olduğuna inandığı eğitim alanındaki planlama ve yapılanmaları belirlemek üzere Maarif Kongresine katılmıştır.

Bölgesinde Lider, Dünyada sözü geçen bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin teşekkülü için günümüzün eğitim neferleri olan bizler üzerimize düşen vazifenin farkındayız ve bu ülkü doğrultusunda nefes aldıkça kabiliyetlerimiz ölçüsünde hizmetlerimizi devam ettirme azmindeyiz.

Büyük işleri yapmak için her zaman büyük kalabalıklar gerekmez. Sayıca az da olsa liyakat sahibi, inanmış ve adanmış insanlarla çok büyük hedeflere ulaşılabileceğinin en güzel örneklerinden olan EĞİTİM 2023 Derneği üyelerinin gurur duyduğu çalışmalarına büyük bir hız katmış bulunmaktadır. Beşikten mezara kadar olan eğitim sürecinde göz ardı edilecek bir tek ferde dahi tahammülü olmayan bir anlayışla çalışmalarımızın kapsamını genişletecek, önümüzdeki dönem trafik bilincinin arttırılması, engelliler ve dezavantajlı gruplara dönük çalışmalar ile eğitimde yapay zeka kullanımına dönük projeleri hedeflemekte, öte yandan eğitim fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz için maddi ve akademik destek için kaynak oluşumuna hız vereceğiz.

Söz veriyoruz; günümüz dünümüze eşit olmayacak, her gün bir önceki güne oranla bir tuğla daha üzerine koyarak milletimize devletimize yorulmadan, usanmadan, azim ve inançla hizmet edecek, kökleri mazide olan bu ulu çınarı hedefimizde olan atiye şerefimizle miras bırakacağız.

Çalışmalarınızdan, çabalarınızdan ve samimiyetinizden ötürü her birinize teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyor, bir kez daha 6. Olağan Genel Kurulumuzun tüm sonuçları itibarı ile camiamıza ve Aziz Milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sağolun, varolun, Allah’a emanet olun.”

Genel Başkanın konuşmalarının ardından EĞİTİM 2023 Derneği Genel Sekreteri Veli KESKİN önceki dönem faaliyet raporunu okumuştur. Okunan faaliyet raporu şu şekildedir:

EĞİTİM 2023 EĞİTİM DÜNYASI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ YÖNETİM KURULU 29 HAZİRAN 2024 TARİHLİ FAALİYET RAPORU

  1. Dernek faaliyetlerinin daha sağlıklı ve etkin yürütülebilmesi için dernek bünyesinde Yüksek Danışma Kurulu, Eğitim Stratejileri Araştırma Kurulu ve Sosyal Hizmetler Kurulu olmak üzere üç alt kurul oluşturulmuştur.
  2. 7-8 Mart 2024 tarihinde UNESCO Türkiye Milli Komitesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile işbirliği yapılarak “Somut Olmayan Kültürel Miras Aktarımında Kadının Rolü” konulu başarılı bir sempozyum düzenlenmiştir.
  3. Dernek Merkezimizin Suit Grup Bilişim Yazılım İnsan Kaynakları İnşaat Pazarlama San. ve Tic. LTD. ŞTİ. tarafından bila bedel tahsis edilen Oğuzlar Mah. 1397. Cadde No:23/5 Çankaya adresine taşınması sağlanmıştır.
  4. Afet bölgesinde bulunan Kahraman Maraş İli Afşin İlçesi TEAŞ İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde İlimize gerçekleştirdikleri ziyaret esnasında kahvaltı programında bir araya gelinmiş, aynı zamanda öğrencilere ve öğretmenlere armağanlar verilmiştir.
  5. İlimiz Elmadağ İlçesi Şehit Ersan Uzun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine katılım sağlanarak mezun olan tüm öğrencilere armağanlar dağıtılmıştır.
  6. Üyelerimizin yerine getirmeleri gereken sorumlulukların hassasiyetle takip edilmiş ve sorumluluklarını yerine getirmeyen üyelerimiz zamanında uyarılmıştır.

“Engelliler İçin Doğal Afetlere Hazırlık Acil Durum Müdahalesi Projesi” Polatlı Belediyesi ve Ankara Yenimahalle Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklaşa hazırlanarak Ulusal Ajans’a başvurusu yapılmıştır

Okunan faaliyet raporu Divan Başkanı tarafından ibrası için Genel Kurul’un onayına sunulmuş, faaliyet raporu oybirliği ile ibra edilmiştir.

Gündem maddesi gereği önceki döneme ait Mali Rapor Namık Kemal YILDIZ tarafından okunmuş olup Divan Başkanlığınca ibrası için Genel Kurul’un onayına sunulmuş, mali rapor oybirliği ile ibra edilmiştir.

Raporların okunması ve ibrasının ardından seçimlere geçilmiş, seçimlerin ardından 6. OLAĞAN GENEL KURUL için özel hazırlanan pastanın kesilmesi ve ikramı ile Genel Kurul tamamlanmıştır.

Yapılan seçimler sonucu Kurucu Genel Başkan Ertekin ENGİN güven tazelemiş, yeni GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ve DENETLEME KURULU şu isimlerden oluşmuştur.

MERKEZ YÖNETİM KURULU ASİL

Ertekin ENGİN - GENEL BAŞKAN

Veli KESKİN - GENEL SEKRETER

Erkan Mehmet AKAR - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Arzu CANCA - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Burak KEÇİLİOĞLU - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Handan ARSLAN - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Kadriye YAZAR - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Sinan DAĞ - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Tolga TALAS - GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

MERKEZ YÖNETİM KURULU YEDEK

Fatma ÖZ

Kezban ŞIVGIN

Altan YILMAZ

Selahattin ÇAPKUN

Ahmet AYGÜN

MERKEZ DENETLEME KURULU ASİL

Namık Kemal YILDIZ

Ayhan ÖNAL

Ebubekir DİLEKÇİ

Nuh KABAKCI

Esra DEMİREL

MERKEZ DENETLEME KURULU YEDEK

Cem ERİM

Leyla KARABACAK

Murat YALÇIN

Eğitim 2023 Eğitim Dünyası Araştırma Ve Geliştirme Derneği

5 NİSAN 2007 tarihinde kurulmuş olan Eğitim 2023 Derneği amacını; tüzüğünün 2.maddesinde “Türk milletinin devletiyle ve vatanıyla bağımsız olarak sonsuza kadar yaşatılması kararlılığıyla; çocuk, kadın, gençlik, dezavantajlı bireylerimiz ve tüm vatandaşlarımız ile yurtdışında okuyan gençlerimiz ve yurtdışından ülkemize gelmiş insanlar için eğitim, sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel alanlarda çalışmalar yapmaktır.” şeklinde belirlemiştir.

Bilginin ve bilmenin en büyük güç olduğu hepimizce malumdur. Ancak evrenin insan eliyle güzelleşmesinin, yaşanabilir ve paylaşılabilir kılınmasının yolu da koşulsuz sevgiden geçmektedir. Bu gerekçelerle Eğitim 2023 Derneği vizyonunu “Bireyde bilgi , toplumda sevgi…” olarak belirlemiştir.

102.jpg

photo-2024-07-02-18-01-46.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.