E-Okula bilgi girmeyen okullar uyarıldı

E-Okula bilgi girmeyen okullar uyarıldı

E-okulun Okul öncesi ve ilköğretim okullarında uygulanmasına 2007–2008 eğitim öğretim yılında başlanmasına rağmen 3322 ilköğretim okulunun bilgi girişi yapmadığı ve bakanlık tarafından bu okulların uyarıldığı ortaya çıktı.

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 05 ARALIK 2008 tarih Ve 110968 sayılı yazı için; Tıklayınız

“Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarındaki öğretmen, öğrenci, program ve ders yükü gibi her türlü sayısal verilerin sağlıklı olarak alınabileceği, güncellenmelerin anında yapılabileceği amacıyla planlanan ve uygulamaya alınan e-Okul Projesi, 2007–2008 eğitim-öğretim yılında ilköğretim kurumlarında, 2008–2009 eğitim-öğretim yılında da ortaöğretim kurumlarında kullanılmaya başlanmıştır.

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarınca e-Okul Modülü'ne girilecek bilgiler, Bakanlığımızca alınacak her türlü karar, yapılacak planlama ve çalışmalara yön verecektir. Bu nedenle, e-Okul Modülü'nün tüm kurumlarımızca istenilen biçimde kullanılması, bilgilerin zamanında girilmesi ya da güncellenmesi gerekmektedir.

Ancak, 04.12.2008 tarihi itibarıyla e-Okul Modülü'nde, ilköğretim kurumlarından 3.322'sinin hâlâ ders programlarını oluşturmadığı, ortaöğretim kurumlarının ise henüz bilgi girişi yapmadığı tespit edilmiştir.

Bakanlığımıza bağlı tüm resmî eğitim kurumlarının, 31.12.2008 tarihine kadar, mevzuatı çerçevesinde sistem üzerinden girilmesi istenilen bilgilerin e-Okul Modülü'ne işlenmesinin sağlanması, konunun yakından takip edilmesi, gerekli hassasiyeti göstermeyen yöneticiler hakkında gerekli işlemin yapılması hususunda gereğini önemle arz/rica ederim.” denildi.

Fakat bu okulların hangi okullar olduğu, bu okulların Telefonu çekmeyen, interneti olmayan köylerde, mezralarda olup olmadığı bilinmediğinden okul yetkililerinin bu yazıdaki “gerekli hassasiyeti göstermeyen yöneticiler hakkında gerekli işlemin yapılması” uyarısıyla kamuoyu önünde zor durumda bırakılması doğru değildir.

Konu MHP Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'e yazılı soru önergesi olarak sorulmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 05 ARALIK 2008 tarih Ve 110968 sayılı yazısı için tıklayınız.

Soru önergesinin orijinal hali için tıklayınız.

Soru önergesinin tam metni;


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA



Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.




İsmet BÜYÜKATAMAN
Bursa Milletvekili


Özellikle doğu bölgelerinde köylerde öğretmenlik yapan öğretmenler birçok sıkıntı ile karşılaşmaktadırlar. Telefonu çekmeyen, interneti olmayan köylerde, mezralarda çalışmaktadırlar. On – on beş haneli mezralarda çalışan öğretmenler vasıta olmamasından dolayı haftalarca köyden ilçe merkezine bile gelememektedirler. Yolun karlarla kapanması durumunda ise aylarca ilçe merkezine inemeyen öğretmenlerimiz mevcuttur.

Buna göre;

1- E-devlet uygulaması kapsamında öğretmenlerimiz öğrencilerle ilgili bilgileri, sınav sonuçlarını, performans ödevlerini vs internet marifetile www.meb.gov.tr adresine yüklemek zorundadırlar. Köyünde internet değil, elektriği dahi olmayan bu öğretmenlerimiz bu uygulamayı nasıl gerçekleştirecektir?
2- Bu konuda bakanlığınızca yapılmış bir çalışma var mıdır?

 

www.ogretmenlersitesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.