Düşen helikopterin enkazına ulaşıldı

Düşen helikopterin enkazına ulaşıldı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin önceki gün akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ın Göksun bölgesinde düşmesinin ardından başlatılan arama çalışmaları, bölgedeki olumsuz hava koşulları sebebi ile güçlükle sürdürülüyor. Arama Kurtarma

16:00 - BBP'LİLER MUHABİRLERE SALDIRDI
CNN Türk muhabiri Fatih Portakal: Yukarda konuştuğumuz korucular 5 cansız bedene ulaştıklarını söylemişlerdi. 6 ceset bulunmamıştı umut vardı. Başka bir korucuya Osman Yılmaz'a ulaştık. 6 kişinin cesedine de ulaştılar. Bu cesedin Muhsin Yazıcıoğlu'na ait olduğu anlaşıldı." dedi. Bu sırada BBP'li bazı partililer muhabir ve kameramanlara saldırdı. Polis olaya müdahale etti. Partililer Doğan Haber Ajansı'nan aracını taşladı. 50-60 kişilik bir grup.

16:00 - MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN CESEDİNE ULAŞILDI
CNN Türk'te açıklama yapan Fatih Portakal enkaza ulaşan ekiple yaptığı telefon görüşmesinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığını söylüyor. Osman Yılmaz isimli korucunun da Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığını teyit ettiğini belirtiyor. Enkazın bulunmasından sonra Göksun'daki hareketlilik Tekir'de yaşanmaya başladı.

15:58 - 17 KİŞİLİK EKİP DONMA TEHLİKESİ GEÇİRİYOR
Helikopterin enkazına ulaşan 17 kişilik ekip kar yağışı ve tipi nedeniyle donma tehlisi geçiriyor. Ateş yakıp ısınmaya çalışan ekip donma tehlikesi geçirince dağdan inmeye karar verdi. Yakınlarda 4-5 tane ev gördüklerini belirten ekipte bulunanlar yürümeye başladı.

15:52 - BAKAN ATALAY AÇIKLAMA YAPACAK
Başbakanlık kaynakları, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılmasıyla ilgili olarak geniş açıklamanın İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yapılacağını bildirdi. Başbakanlık kaynakları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, düşen helikopterin enkazının bulunmasının ardından durumu yakından tespit etmek için bölgeye gittiğini ve bir basın toplantısı düzenleyerek gelişmeleri aktaracağını bildirdi. ''Atalay'ın açıklamalarının dışındaki bütün açıklamaların spekülasyon olabileceği, yanlış anlamaya sebebiyet verebileceği, vatandaşların ve basın mensuplarının sağlıklı bilgi edinmek için yapılacak basın toplantısını beklemeleri gerektiği'' ifade edildi.

15:48 - YAZICIOĞLU'NUN CESEDİNE ULAŞILAMADI
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopteri bulanlardan korucu Remzi Gök, 5 ceset gördüklerini, ancak bunlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun olmadığını söyledi. Remzi Gök, Haber Türk kanalına yaptığı açıklamada, 17 kişiden oluşan ekiplerinin enkazı bulduğunu belirtti. Helikopterin özellikle ön kısmının çok parçalanmış bir halde olduğunu ifade eden Gök, 2'si içinde olmak üzere 5 ceset bulduklarını, ancak Muhsin yazıcıoğlu'nun ölüler arasında olmadığını kaydetti. Kendilerinin de arama sırasında donma tehlikesi geçirdiğini anlatan Gök, enkazın bulunduğu yerin Döngel köyüne yaklaşık 4 saatlik bir mesafede ve zirveye yakın olduğunu söyledi. Çevrede arama çalışmalarının sürdüklerini belirten Kurucuova köyünden olan Remzi Gök, enkazı bulmaları üzerine durumu karokola bildirdiklerini de ifade etti.

15:45 - ALAN HELİKOPTERLER TARAFINDAN TARANMIŞTI
CNN Türk'te canlı yayına bağlanan Fatih Portakal, bölgenin daha önce gece görüşüne sahip helikopterler tarafından tarandığını söyledi. Kendilerinin Tekir'de olduğunu belirten Portakal, sivil savunma ekiplerinin bölgeye gelmeye başladığını söylüyor. Diğer ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini ve ekiplerin hemen tırmanışa geçtiğini söylüyor. Serhat Dal ise enkazı bulan 17 kişilik ekibi çıkarmaya çalışıldığını söylüyor. En yakın nereye indirilebileceği üzerinde çalışmaların sürdüğünü ve Kanlıçukur bölgesinin bunun için uygun bir alan olduğunu söylüyor.

15:43 - SİS HAFİF HAFİF AÇILMAYA BAŞLADI
Hava şartları kötü olduğu için havadan ulaşılması zor. Bunun yerine karadan ekipler yola çıktı. Keş Dağı'na karadan ekipler yönlendirildi. Öncelikle mahsur kalan 17 kişi kurtarılacak. Zorlu hava şartları var ve dağlık bir alan.

15:27 - FLAŞ...HELİKOPTERİN YANINDAYIZ 2 CESET VAR
Kahramanmaraş'ın merkez Döngel köyü muhtarı Yılmaz Tilki, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazını bulduklarını, içinde donmuş 2 kişi olduğunu gördüklerini söyledi. Muhtar Tilki, Kanal 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, saat 06.30'dan itibaren 17 kişilik ekiple arama çalışmalarına katıldıklarını belirterek, ''Kızılöz Yaylası'nı geçip patikaya girdik. Arabadan inip yürümeye devam ettik. Helikopterin enkazını bulduk. Helikopterin düştüğü bölge açık bir alan'' dedi. Kendisinin ve beraberindekilerin de donma tehlikesi geçirdiğini kaydeden Tilki, ''Şu an helikopterin yanındayız. Burası kimsenin arama yapmadığı bir yer. Çok açık bir bölge. Burayı nasıl akıl edememişler, şaşırdık. Parçaları 100-150 metrelik alanda dağınık vaziyette. Üzerinde kar var. Helikopterin içinde 2 kişi donmuş durumda, diğerlerini göremedim. İçeridekilerin birinin üzerinde takım elbise ve turuncu kaban var'' diye konuştu.

15:18 - FLAŞ...3 KİŞİ ÖLMÜŞ, 3 KİŞİ KAYIP
Enkazı Kej Dağı'nın zirvesinde buldular. 17 kişilik korucu ekibi helikopter enkazına ulaştı. Ekipte bulunan Abidin Karataş telefon bağlantısı ile enkaza ulaştıklarını söyledi. Karataş: " Burada sağ yok. 3 kişinin cesedine ulaştık. Diğer 3 kişiyi göremedik.Muhsin Yazıcıoğlu ölenler arasında yok. Nerede olduğu konusunda bilgimiz yok. Helikopter param parça olmuş. Parçaları geniş bir alana dağılmış. Tipi ve kar yağışı var. Biz de burada mahsur kaldık. Ateş yaktık ısınmaya çalışıyoruz. Yardım bekliyoruz. Arama yapılan yerle alakası olmayan bir yer. Artık dönmek isterken başka bir dağlık alandan geçerken gördük. Hiç kimsenin aklına bile gelmez. Helikopterin bulunduğu alan açık bir alan. Her taraftan görülebilecek bir alan. Bu tarafta daha önce arama yapılmamış. Göksun'a çok uzak. Yaylalar bölgesine düşüyor. Helikopter enkazı 50-60 metrekare alana yayılmış.

14:48 - FLAŞ...EKİPLER BÖLGEYE GİDİYOR
İçişleri Bakanı Beşir Atalay helikopter enkazınının bulunduğunu açıkladıktan sonra bölgeye hareket etti. Ayrıca bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi.

14:48 - FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... ENKAZA ULAŞILDI
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopter enkazının bulunduğu bölgeye hereket etti. Bakan Atalay, hareketinden önce Göksun Kaymakamlığında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''Sizlere arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verecektim. Ancak ani bir gelişme oldu. Bu nedenle bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkisinde Sisne-Elmalı arasında helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi. Bakan Atalay, enkazdakilerin sağlık durumuyla ilgili sorular üzerine, ''Enkazın bulunma bilgisi çok yeni. Bu konuda şu anda birşey söyleyemiyorum'' yanıtını verdi. Atalay ve beraberindekiler, daha sonra enkazın bulunduğu bölgeye doğru gitmek üzere Göksun Kaymakamlığından ayrıldı.

14:36 - CUMA NAMAZI ÖNCESİ ELLER DUA İÇİN KALKTI
Sivas, Kahramanmaraş, Düzce, Muğla ve Şanlıurfa ve Düzce'de, cuma namazı öncesinde, helikopterleri düşen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dua edildi. Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce, Merkez Hz. Yunus Camii'nde verdiği vaazda, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin geçirdikleri kazanın ülkede büyük üzüntü yarattığını söyledi. Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için Kahramanmaraş'taki tüm camilerde, verilen hutbe öncesinde dua edildiğini bildiren Gülce, helikopterdekilerin bir an önce sağ salim bulunmalarının temenni edildiğini belirtti.

14:13 - HASAN SAĞINDIK: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM
Sanatçı Hasan Sağındık, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin arandığı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi. Helikopter kazasından büyük üzüntü duyduğunu anlatan Sağındık, "Helikopter kazasını ilk duyduğumda tarifi mümkün olmayan hislere kapıldım. Uzun yıllardan beri Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanırdım.

14:09 - CUMA NAMAZI SONRASI YAZICIOĞLU İÇİN DUA EDİLDİ
Büyük Birlik Partisi(BBP) üyesi bir grup cuma namazı sonrası Beyazıt Meydanı'nda dua etti. Gözyaşı döken partililer daha sonra İstanbul Valiliği'ne doğru yürüyüşe geçti. Kahramanmaraş'ta düşen helikopterde bulunan BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için umutlu ve gergin bekleyiş devam ediyor. İstanbul'daki partililer dua ederek Allah'tan Yazıcıoğlu'nu kendilerine bağışlamasını istedi. Kazım Ayaydın, "Cenab-ı Allah'ın Berit Dağları'nda kaybolan Yazıcıoğlu'nu bize bağışlamasını diliyoruz. Muhsin Başkan dualara muhtaçtır." dedi.

13:55 - BBP'DEN ÇAĞRI: ALLAH AŞKINA İNİN O DAĞLARDAN
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu bir açıklama yaptı. Topçu, son gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi: "Büyük Türk Milletine geçmiş olsun. Camiamıza geçmiş olsun. Cenabı Allah inşallah onları sevenlerine bağışlasın. Dualarımız hep bunun için olsun. Ümitlerimiz devam etmekte. Allah inşallah onları bize bağışlasın" Topçu: "Alperenlerin bugüne kadarki tavırlarını önemsiyorum. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Genelbaşkanımız ve 5 can kardeşinin bin an evvel bizlere kavuşmasını bekliyoruz. Şu anda görünürdeki yangını dindirmek için 3 bin metreye kadar tırmanan gönüldaşlarıma buradan çağrıda bulunuyorum. Allah aşkına inin o dağlardan. Yeterli değilsiniz. Görevlileri zor duruma sokmayın. Lidere yakışır davranın. Mehmetçik orada. Gerekli ekipler orada. Hep beraber metin olalım. Milletçe metin olacağız. Her şden önemli devletin birliğidir. Milletin huzurudur. Her BBP'li bu şuurla hareket etmeli."

13:48 - AK PARTİ'NİN DİDİM KONSERİ İPTAL EDİLDİ
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi ve arama çalışmalarından halen sonuç alınamaması nedeniyle AK Parti'nin Aydın'ın Didim ilçesinde organize ettiği Seda Sayan konserinin iptal edildiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, dün CHP'nin Didim'de Musa Eroğlu konserini iptalinden sonra AK Parti de bugün şarkıcı Seda Sayan'ın halk konserinin gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

13:47 - SP'NİN MALATYA MİTİNGİ İPTAL EDİLDİ
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla yarın yapılması planlanan Malatya mitingi iptal edildi. Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları kapsamında son mitinglerini Malatya'da yapmayı planladıklarını, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi nedeniyle mitingi yapmayacaklarını söyledi.

11:24 - DP LİDERİ SOYLU BBP'Yİ ZİYARET ETTİ
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, BBP genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi ve ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili, ''İhmal vardır diyemeyiz ama çalışmalarda eksiklikler olduğunu düşünüyorum'' dedi.Soylu ve beraberindeki heyet BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, parti yöneticileriyle görüştü.

11:00 - MUHSİN BEY'İN YAPISI GÜÇLÜDÜR
TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun açlığa ve susuzluğa dayanıklı bir yapısı olduğunu belirterek, "O ağır kış şartlarını bilen ve bu şartlara dayanabilen bir yapıya sahiptir. Yaralıysa bile kesin direniyordur." dedi.

10:56 - TOPTAN VE ATALAY YAZICIOĞLU'NUN EŞİ İLE GÖRÜŞTÜ
BMM Başkanı Köksal Toptan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, önceki gün helikopteri düşen ve hala kaza mahalline ulaşılamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nu ziyaret ettiler. Toptan ve Atalay, bu sabah yoğun kar yağışı altında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldiler. DSİ tesislerinde bulunan Gülefer Yazıcıoğlu, Toptan ve Atalay ile yaptığı kısa görüşmenin ardından ilçeden ayrıldı.

10:55 - BBP'NİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA ARAMA GENİŞLETİLDİ
BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, arama çalışmalarının Kahramanmaraş'ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde devam ettiğini belirterek, ''Dünden itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddi tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı'' dedi.

10:36 - BAŞBAKANLIK KRİZ MASASI: ARAMALAR GECE BOYU SÜRDÜ
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildiği, sabahın ilk ışıkları ile birlikte de havadan arama kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi. Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı'nca saat 00.15'de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti nedeniyle 01.30'da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

10:33 - BBP ÖNÜNDE ÖNLEMLER ARTIRILDI
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi dağlık bölgesinde düşmesinin ardından genel merkez önündeki hareketlilik devam ediyor. Genel merkez binası önüne sabah saatlerinde çok sayıda polisin sevk edilmesi dikkat çekti.

10:09 - BBP'LİLER ÜMİDİNİ KAYBETMEDİ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, içinde 3 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini belirterek, o bilgiyi teyit etmek için çalıştıklarını söyledi. Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında kaybolan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi arama çalışmaları bu gün sabahın çok erken saatlerinden itibaren yeniden başladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Süleymanlı köyü yakınlarında içinde 3 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini o bilgiyi teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.

10:00 - BAYKAL ANTALYA MİTİNGİNİ İPTAL ETTİ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılacağı Antalya mitingi, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi nedeniyle iptal edildi. CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopter kazasının, CHP'lileri de derinden üzdüğünü belirterek, ''Genel Başkanımız, helikopter kazasından dolayı son derece üzgün. Bu yüzden mitingin iptal edilmesini istedi'' dedi.

08:58 - EKİPLER ILICA BELDESİ'NE KAYDIRILDI
Bindiği helikopter düşen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor. BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partili 4 mühendis tarafından belirlenerek Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaşıldığını açıkladığı koordinatlar doğrultusunda Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, korucular ve bir grup vatandaş tarafından, sabah saat 07.00'den itibaren Ilıca beldesine bağlı Şahinkaya köyü yakınlarında da arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

08:29 - HELİKOPTERLER GÜNÜN IŞIMASI İLE YENİDEN HAVALANDI
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşırken düşen helikopterin enkazına ulaşma çalışmaları bugün de devam ediyor. Arama Kurtarma ekiplerinin saat 04.10 itibariyle Ilıca bölgesi tarafından Kınıkkoz Köyü'ne doğru çalışmaları başlattığı öğrenildi. Kınıkkoz Köyü'nden de Ilıca bölgesine doğru çalışmalar yoğunlaştırıldı. Arama Kurtarma çalışmalarına birçok ilin sivil savunma ekipleri de katkıda bulunuyor.

02:04 - SUİKAST İHTİMALİ YOK
TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, helikopter kazasında süikast ihtimalinin bulunmadığını belirterek pilotaj hatasının olabileceğini söyledi. Pakdil, yapılacak teknik incelemeyle bunun ortaya çıkacağını vurguladı.

02:01 - ATALAY: ÖĞLEYE KADAR SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi hükümet konağı önünde, düşen BBP helikopterini arama çalışmlaarıyla ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı. Atalay, "Arama çalışmaları devam ediyor. Sabah 04.00'dan itibaren bin kişilik ekip ve 5 helikopterle çalışmalara yeniden ağırlık vereceğiz. Hava şartları uygun giderse çalışmalardan daha kısa sürede sonuç alacağımızı umuyoruz. Arama çalışmalarında yarın öğleye kadar sonuç almayı umut ediyoruz. Bugün sis nedeniyle helikopterler, bölgeye gelmesine rağmen yeterince çalışma yapamadılar.' dedi.

01:19 - ENKAZDA 3 CANLI OLDUĞUNA DAİR İDDİA
BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, ''Enkazda 3 canlı olduğunun tespitinin yapıldığını söyleyenler var. Ne derece doğru bunu şu an bizde bilmiyoruz'' dedi.

01:00 - ERDOĞAN CUMARTESİ MİTİNGLERİNİ İPTAL ETTİ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günkü miting programını iptal ettiğini bildirdi.

00:45 - TOPTAN: ARAMA EKİPLERİNE YARDIMCI OLMALIYIZ
TBMM Başkanı Köksal Toptan,BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını taşırken düşen helikopterle ilgili olarak, sükunetle, çalışmaların sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

00:31 - BBP'LİLER ARAMALARIN YANLIŞ YAPILDIĞINI İDDİA ETTİ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ta düşen helikopterinin izine 32 saat olmasına rağmen ulaşılmamasının ardından konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, partili arkadaşlarının ve AKUT'un tespit ettiği bölgenin kriz merkezinin yönlendirdiği bölgenin ters istikametinde olduğunu iddia etti. Tunç, AKUT'un tespit ettiği sinyalden haberi olan Başbakanlık Kriz Merkezi'nin kendileriyle bu bilgiyi paylaşmamasında bir kasıt aramak istemediklerini söyledi.

00:18 - ULUDAĞ'DAN PROFESYONEL EKİP GELİYOR
BBP MKYK Üyesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Topaloğlu, Göksun'daki arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için Bursa'dan 17 kişilik bir ekibin yola çıktığını bildirdi. Topaloğlu, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği 6 bölgeden birisi olan Kurucaova köyüne çalışmaları takip etmek için geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.