Dursun Çiçek'i Karargah'tan uğurlamışlar

Dursun Çiçek'i Karargah'tan uğurlamışlar

İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası olan ve tutuklandıktan sonra ikinci kez tahliye edilen Albay Dursun Çiçek, 10 Kasım'da Genelkurmay Karargâhı'nda Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay 2. Başkanı ve dört kuvvet komutanıyla birlikle yemek yed

Karargah'taki Gelincik Salonu'ndaki yemek, Anıtkabir'deki 10 Kasım törenlerinin ardından, öğlen saatlerinde başladı. Çiçek'in yakın çevresinden alınan bilgiye göre, yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Masan Aksay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atila Işık katıldı. Çiçek yemeğe, başladıktan bir saat sonra katıldı.

GENERAL MUAMELESİ

Yemekte Albay Çiçek'e 'general' muamelesi yapıldı. Yemek başladıktan bir süre sonra. Genelkurmayı. Başkanı Orgeneral Aslan Güner de Gelincik Salonu'na geldi. Yemeğe ayrıca internet andıcında parafları olan birçok komutanda katıldı. Bir buçuk saate yakın süren yemekten sonra İlker Başbuğ, Genelkurmay 2. Başkanı'nı da yanına alarak kendi odasına geçti.

AVUKATI YALAN BEYANDA MI BULUNDU?

10 Kasım'da dikkat çeken bir başka olay da Savcı Zekeriya öz'ün çağırdık gelmedi açıklamasından sonra Avukat Mustafa Çevik, Çiçek'in kanser olan annesinin yanında, Tokat'ta olduğunu açıklamıştı. Oysa Çiçek o gün Ankara'da ve Genelkurmay Başkanı'yla birlikle yemekteydi.

Mehmet Baransu / Taraf

ZAMAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.