Dünya kupası mucizelere kaldı

Dünya kupası mucizelere kaldı

Emre'nin maçın başındaki golüyle rahatladık, Salihovic'in müthiş frikiğine bakakaldık.

2008'i hiç unutmadık, her dakika golü yakalarız diye umutlandık. Ama o günleri mumla aradık, beraberliği zor kurtarıp, Dünya Kupası finallerini mucizeye bıraktık

Yazık, hem de çok yazık! Ne güzel hem de zorluk derecesi yüksek bir maçta oyunun hemen başında öne geçmişsiniz. Siz moral kazanırken, rakibi demorilize etmişsiniz.
Biz tribünde ikiyi beklerken, savunmaya yaslanıyorsunuz, rakibin iştahını kabartıyorsunuz!
Hadi bunu da geçtik, kazanılan her topu kaptırıyorsunuz, doğal olarak kalemizde tehlikelerin oluşmasına neden oluyorsunuz.
Salihovic'in attığı frikik golünün baş yaratıcısı bize göre hakemdir, nitekim Terim'in tribüne gönderilmesinin temelinde de bu karara 'isyan' yatıyor.
İlk yarıda bocalayıp, durduk... Bireysel hatalar, birbirini izledi!
Umutlarımızı ikinci yarıya taşıdık... Terim'in Sercan ve İsmail hamleleri, takımı biraz olsun ayağa kaldırdı... Savunmada risk aldık, üçüncü bölgede çok adamla park ettik.
Rakip savunmayı yıprattık, açmakta zorlandık, ancak oyunun son on dakikasında inanılmaz pozisyonlara girdik, gelin görün ki, siz deyin telaş, biz diyelim beceriksizlik, bir tanesini atamadık.
Şimdi sormak gerekir, sevgili çocuklar, niye baskınızı, presinizi, pozisyon üretmeyi, son on dakikaya sığdırdınız? Daha önce neredeydiniz?
Evet, umutla geldiğimiz Bosna'dan üzgün ayrılıyoruz. Bosna bundan sonra takılır mı, iki maç yenilir mi, bilemeyiz. Bildiğimiz tek gerçek var, o da mucizeler olmazsa,”bizden buraya kadar”...
4'te Gökhan Gönül, sağ kanattan Tuncay ile verkaç yaptı ve ceza sahasına girdi. Tecrübeli futbolcu yerden sert kesti, yakın direkte Semih vurmak istedi, ama savunma engel oldu. Boşta kalan topu, Emre sağ ayağının içiyle filelere yolladı: 0-1
25'te yaklaşık 25 metreden kazanılan frikik atışını Salihovic, Volkan'ın uzanamayacağı köşeye bıraktı: 1-1.
33'te Önder'den topu söken Misimovic soldan indi, Volkan'ı da geçti, çaprazdan sert vurdu, Servet çizgi üzerinde bu tehlikeyi önledi. 42'de Misimovic yine on sekiz dışından kalemizi yokladı, Volkan bu tehlikeye izin vermedi.
53'te gole çok yaklıştık. Tuncay sağdan indi, yay üzerinde bekleyen Sercan'ı gördü. golcü futbolcu vurdu, kaleciden döndü, Gökhan Gönül topla buluştu, sert şutunda, top savunmaya çarparak kornere gitti. 76'da Muslimovic, cezaalanı içinde penaltı noktasına yakın yerden sert vurdu, Volkan başarılıydı. 86'da Arda'nın nefis şutu direkte patladı.


MAÇIN RÖNTGENİ
SUPIC
Milli Takımımız'ın ataklarına tek başına göğüs gerdi, hem yakın mesafeden gelen topları savuşturdu, hem de uzak şutlarda kalesini kahramanca korudu. Aslında Volkan Demirel de meslektaşı kadar başarılı, belki de ondan daha iyiydi. Ancak Supic'in kurtarışları, Bosna Hersek'i hedefe götürme açısından daha değerliydi.

25'TEKİ FRİKİK
Portekizli hakem Benquerenca'nın 25'te Bosna Hersek'e kullandırdığı tartışmalı frikiği, gol olmasa belki bu kadar tartışılmazdı. Ancak Salihovic'in atışının gol olması, maçın kırılma anını otomatik olarak ortaya çıkardı. İşte bu an, Türkiye'yi Dünya Kupası'ndan uzaklaştıran andı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.