Dünya enerjisini güneşten sağlayacak
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de dün son eren Sürdürülebilir Gelişim Konferansı'nda konuşan Nobel ödüllü bilim adamları, iklim değişikliği ve farklı kaynaklardan enerji elde etme yollarını masaya yatırdı.
Konferansa katılan kimya dalında 1986'da Nobel ödülüne layık görülen Tayvanlı bilim adamı Dr. Yuan Tseh Lee 2050 yılında dünyanın büyük oranda güneş enerjisine bağımlı olarak enerji ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi. Yeni Delhi, Sürdürülebilir Gelişim Konferansı'na ev sahipliği yaptı. Konferansa katılan bilim adamları iklim değişikliği ve farklı kaynaklardan enerji elde etme yollarını masaya yatırdı. Ekonomi dalında 1996 yılında bilimsel çalışmaları ile Nobel özel ödülü alan İngiliz bilim adamı Sir james A. Mirrlees, konferansta yaptığı konuşmasında, dünyanın en büyük problemlerinin başında gelen iklim değişikliğine en uygun çözümün yeşil teknolojiler kullanılarak enerji ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade etti. 2001 yılında aynı ödülü alan Amerikalı bilim adamı Profesör Joseph Stiglitz ise iklim değişikliğine alternatif çözümlerin sunulduğu konferansa farklı bir yaklaşımla öneride bulundu.
Stiglitz, enerji harcarken bilinçli olunması durumunda doğal kaynaklarımızın daha az etkileneceğini sözlerine ekledi. Elektriğe ihtiyacımız olduğunda bunu kömür, güneş ya da rüzgar alternatiflerinden elde edebileceğimiz gibi taşıma ihtiyacı olduğunda da bunu kendi aracımızla ya da toplu taşıma ile yapabileceğimiz örneğini veren Nobelli bilim adamı, iklim değişikliği ile mücadelenin bilinçli tüketici ile başladığını dile getirdi. Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai tarafından açılan uluslararası konferansa katılan kimya dalında 1986'da Nobel ödülüne layık görülen Tayvanlı bilim adamı Dr. Yuan Tseh Lee 2050 yılında dünyanın büyük oranda güneş enerjisine bağımlı olarak enerji ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi.
star
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.