DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

06 Haziran 2011 Pazartesi günü, Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Anfi Tiyatrosu’nda Ankara Valiliği, Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü,  Çevre Orman Bakanlığı, ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen 05 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları yapıldı.

 Dünya Çevre Günü kapsamında, çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras "Temiz Bir Çevre"  sloganıyla çevre faaliyetlerini değerlendirmek üzere  "Uygulamalı Çevre Eğitim Projesi" yarışmasında, dereceye giren okullarımıza ödül ve  plaketleri verildi.   İlimizde 20 ilköğretim okulunda değerlendirilebilir katı atıkların kaynağında ayrı toplanması, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda, çocuklarda bilinçli tüketim ile geri kazanım alışkanlıklarının kazandırılması, tasarruf bilincinin geliştirilmesi ve biyolojik çeşitliliğin öneminin anlaşılmasını amaçlayan proje kapsamındaki yarışmada; 

 Sincan Dr. Yıldız Yalçınlar İlköğretim Okulu, Mamak Şehit Piyade Er Murat Eroğlu İlköğretim Okulu 1.inci,

 Yenimahalle Barbaros ilköğretim Okulu, Kürşad Bey İlköğretim Okulu 2.inci,

 Yenimahalle Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Sincan Adnan Menderes İlköğretim Okulu 3.üncü oldu.

 Pursaklar Sirkeli İlköğretim Okulu mansiyon aldı.

 Çevre Eğitimi Projesine verdiği destekten dolayı Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’a, plaketini Vali Yardımcısı Mehmet Kurt takdim etti.

 Çevre Eğitimi Projesine katılan ancak ödül almayan diğer okullara da projeye katkılarından dolayı plaketleri verildi.

 Dünya Çevre Günü Kutlamalarına, Çevre Orman Bakanlığı Müsteşarı Lütfü Akça ve bürokratlar, Ankara Vali Yardımcı Mehmet Kurt, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, İl Çevre Orman Müdürü Zeki Şaltu, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

http://ankara.meb.gov.tr/sistem/h1.aspx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.