Düello gergin geçti iddialar ortada kaldı

Düello gergin geçti iddialar ortada kaldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun canlı yayın hesaplaşması gergin geçti.

Taraflar birbirleri hakkında ağır suçlamalarda bulununca iddialar ortada kaldı.



Star'da 'Yüzleşme' adıyla yayınlanan programda, Kılıçdaroğlu, 'doğalgaz sayaçlarının 168 Euro'ya alındığı' iddiası ile "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakınlarından ihalesiz aydınlatma direği alındığı" yönündeki suçlamalarını ispatlayamadı. Gökçek ise gergin üslubuyla dikkat çekti. Gökçek tartışma sırasında Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına sürekli müdahale edince programı sunan Uğur Dündar tarafından sık sık uyarıldı. Gökçek'in, tavrını sürdürmesi üzerine Dündar, "Sayın seyirciler dikkatle izliyorsunuz. Elimden geldiğince adil yönetim göstermeye gayret ediyorum. Sayın Gökçek farklı yapıda konuşuyor. İki tarafa da aynı süreyi göstererek tamamlamaya kararlıyım." diye konuştu. Bir ara Dündar rejiden Gökçek'in sesini kısmalarını istedi. Dündar ayrıca Gökçek'e, "Size şunu hatırlatmak zorundayım. Bir kişi, televizyon tartışmasında yüksek sesle, agresif üslupla konuşursa seyirci onu vicdanında mahkum eder." uyarısını yaptı. Tartışmada, Gökçek'in tavrını sürdürmeye devam etmesi ve Kılıçdaroğlu'nun da Gökçek'in hakkında dile getirdiği iddiaları aynı anda cevaplamaya çalışması üzerine Dündar, "Burası yargı makamı değil. Kimseyi suçlu ilan etme hakkına sahip değiliz. Burada bulunmayan ve suçlanan ilgililerden özür diliyorum. Takdirin halkımızın sağduyusu tarafından verileceğine inanıyorum." diyerek tartışmaya son verdi.

Program çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun, iddialarını ispatlayamadığını söyledi. Gökçek, "Birisinin şerefi burada ortada, kim ispat ederse o şereflidir. Sayın Kılıçdaroğlu bu manada şerefini kurtaramadı." dedi. Bir gazetecinin "Uğur Dündar'ın taraflı davrandığını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Evet Uğur Dündar kesinlikle taraflı davrandı. Sayın Dündar'a programdan önce sadece konuyla ilgili konuşmak şartıyla çıkacağımı söyledim. Buraya geldikten sonra tavrını birlikte gördünüz. 'Melih Bey, bırakın da konuşsun doğalgaz üzerine konuşuyor.' Doğalgaz öyle bir başlık ki doğalgaz üzerine 50 tane konuda konuşursunuz. Bir konu değil ki..." Ankara, Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.