Domuz gribine yakalanan iki Türk’ün durumu iyi

Domuz gribine yakalanan iki Türk’ün durumu iyi

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi tespit edilen iki Türk vatandaşının durumlarının iyi olduğunu bildirdi. THY de bu yolcularla aynı uçakta seyahat edenlere SMS'le uyarı gönderdi.

ABD'den gelen ve domuz gribi tespit edilen iki Türk vatandaşıyla aynı uçakta bulunup ulaşılamayan yolcular uyarıldı. Sağlık Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, New York/ABD'den yola çıkıp İstanbul üzerinden 29 Mayıs'ta İzmir'e gelen bir vatandaş ile Houston/ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden aynı tarihte İstanbul'a gelen bir vatandaşta İnfluenza A/H1N1 tespit edildiği anımsatıldı. Açıklamada şöyle devam etti: "Hastaların yakın temaslılarına koruyucu ilaç başlatılmıştır. Hastalarla aynı uçakta seyahat eden diğer yolcular da günlük olarak izlenmektedir."

H1N1 virüsüne yakalanan iki yolcu ile aynı uçakta bulunan ve THY tarafından SMS'le uyarılan yolculardan bazıları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, sağlık kontrolünden geçti.

Ölüm sayısı 99

Dünya Sağlık Örgütü'nün 29 Mayıs tarihli son duyurusuna göre, dünyada domuz gribi vakası görülen ülke sayısının 53, toplam vaka sayısının 15 bin 510, ölüm sayısının ise 99 olduğu bildirildi.

Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.