Doğalgazda söz verilen indirim geliyor

Doğalgazda söz verilen indirim geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgazda fiyat indiriminin ne zaman belli olacağını ve hangi oranda indirim yapılacağı hakkında bilgi verdi...


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgazda fiyat indirim oranını ay sonunda belirleyeceklerini söyledi.

Güler, doğalgazda fiyat indirimini 2009 yılının ilk çeyreğinde yapacakları yönünde daha önce açıklamaları olduğunu belirterek, "Ekonominin gereğine göre indirim belirleyeceğiz. İndirip hesaplaması ay sonuna doğru yapılacak." dedi.

Bakan Güler, Sapanca İlçesi'ne doğalgaz verme törenine katılmak için geldiği Sakarya'da Vali Hüseyin Atak'ı makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Güler "Doğalgazda indirim ne zaman yapılacak ve oranı ne olacak?" şeklindeki soruya, ekonominin gereğine göre indirim yapacaklarını ve indirim oranının ay sonunda hesaplanacağını kaydetti.

Bir basın mensubunun "İran'da doğalgazı keserse Türkiye sıkıntıya girer mi? kaç gün yetecek gazımız var" sorusuna ise Bakan Güler şu karşılığı verdi: "Sıkıntıya girmeyiz. Çalışmalarımız bu yönde. Gerekli hazırlığı yaptık. Sorun yok. Depolarımız dolu. Ayrıca enerji terminallerine alımlarımız devam ediyor."

AVRUPA'DA OLĞAN ÜSTÜ HAL İLEN EDİLİYOR, BİZ İYİ YÖNETİYORUZ

Bakan Güler, Avrupa'da büyük bir doğalgaz krizinin olduğunu söyledi. Bazı ülkelerde gaz kesintisi sebebiyle milli güvenlik kurullarının toplantılar yaptığına dikkat çeken Güler, "Olağanüstü hal ilan edilen ülkeler var. Türkiye'ye gelen doğalgazın 3'te 1'i kesilmiş durumda. Buna rağmen aldığımız önlemlerle çok iyi bir yönetim sergiliyoruz. Avrupa'da bu yönde çok büyük bir sıkıntı varken bizim sıkıntı yaşamamamız isabetli yatırımların bir ispatıdır. Bazı basın yayın organlarında çıkan elektrikle ilgili haberler çıktı. Elektrikte de sorun yok.

Valilikten sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Güler, Büyükşehir Başkan vekili İrfan Sezer tarafından karşılandı. Güler'e burada Sakarya'nın enerji potansiyeli ile ilgili brifing verildi. Güler burada yaptığı açıklamada, İstanbul'un 15 Avrupa ülkesinden büyük olduğunu belirterek,. "Biz böyle bir ülkeyi sorunsuz şekilde yürütüyoruz. Bu önemli bir başarı. Ne doğalgazda, ne elektrikte, ne de herhangi bir vatandaşımızın ısınma konusunda bir sıkıntımız yok. Aldığımız tedbirlerle işlerini sorunsuz bir şekilde sürdürüyoruz. Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle suları başa akıtmaktan kurtardık. Bu gün 6 Keban barajı değerinde yatırımlar var. Ülkede enerji üreten işletme sayısı 3 bine çıktı." diye konuştu.

Güler, Büyükşehir'i ziyaretinde evlerin kendi enerjilerini karşılayabilecek güneş enerji sistemi ve bir köyün elektriğini karşılayabilecek mini tribünü tanıttı.


www.haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.