Doğalgaz faturasını düşürmenin püf noktaları

Doğalgaz faturasını düşürmenin püf noktaları

Doğalgaza 11 ayda yapılan yüzde 75'lik zam, kış aylarının gelmesiyle birlikte faturaları kabartmaya başladı. Geçen yıl kışın ortalama 250 yeni lira ödeyen bir abonenin faturası bu yıl 400 yeni liraya kadar çıkıyor.

Kabaran faturalar, doğalgaz kullanımında tasarrufun önemini artırdı. İGDAŞ ve Makine Mühendisleri Odası gibi sektörün önde gelen kuruluşları, dikkatli olunması halinde doğalgaz faturasını yarı yarıya azaltmanın mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Isı kaybının önüne geçmek için öncelikle evin yalıtımına önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan yetkililer, doğalgazla çalışan cihazların kullanma yöntemlerinin iyi öğrenilmesi ve bakımlarının yapılması gerektiğini vurguluyor.

Kriz, yeni gaz aboneliğini azalttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği'ne üye 59 doğalgaz dağıtım şirketi temsilcisi ile bir araya geldi. Önceki gün Enerji Bakanlığı'nda yapılan toplantıda, Bakan Güler, şirket temsilcilerine sektördeki gelişmeleri, yaşanan sektörel sıkıntıları, bu yıl yapılan yatırımları, yatırımların ne seviyeye ulaştığını ve 2009 yılındaki beklentilerini sordu. Şirket temsilcileri de gelecek yıl yatırım ve diğer çalışmalarla ilgili neler yapacaklarını ve yaşadıkları sorunları dile getirdi. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, Bakan Hilmi Güler başkanlığında çok verimli bir yıl sonu değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi. Türkiye'de doğalgaz dağıtımı konusunda bugüne kadar çok büyük yatırımlar yaptığını ve şu an itibarıyla şirketlerin toplam 8 milyona yakın aktif evsel abonesi bulunduğunu vurgulayan Kazancı, "Ekonomik kriz sebebiyle özellikle evsel abonelerimiz 'bekle gör' sürecine girdiler ve yeni abone alımları biraz yavaşladı. Bunları yakından izliyoruz, sayın bakan da yakından izliyor. Bize bu konuda da neler yapabileceklerini sordular. Biz özellikle BOTAŞ'ın talepleri konusunda biraz daha toleranslı davranılması gerektiğini söyledik." şeklinde konuştu. Ankara, aa




zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.