'Doçentlik alma’ kavgası

'Doçentlik alma’ kavgası

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile CHP Milletvekili Hurşit Güneş arasında 'hocalık-dersten çaktırma' kavgası yaşandı

Meclis’te Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş arasında “hocalık-dersten çaktırma” kavgası yaşandı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, “Hocam Allah rızası için şu işi bitirelim, yani ben de çok yoruldum. Büyüklük yapın şu işi uzatmayalım ne olur” demesine rağmen ikiliyi ikna edemedi.
Cari açık konusunda Çağlayan’ın “Hocam, ben sanayinin içinden geldim aman ha! Ama ben ders veririm o konuda size” sözlerine Güneş, “Eğer benim sınıfımda olsaydınız size uzaktan yolladığım doçentliği alır, birinci sınıf makroekonomi dersinden çaktırırım” dedi.

 

Meclis’te bütçe görüşmelerinde, Türkiye’nin ilk kez 134 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Çağlayan, cari açık konusunda laf atan milletvekillerine, “Türkiye’nin ithalat yapmasını, cari açık meselesini dile getirenlere soruyorum; Allah aşkına siz cari açık diye ne anlıyorsunuz, cari açık diye ne kastediyorsunuz?” diye sordu. Bunun üzerine Güneş ve Çağlayan arasında şu diyalog yaşandı:

‘Güneş belki faydalanır’
Güneş: Biz anlayamadık, siz anlatın.
Çağlayan: Hocam, senin fikrine saygı duyuyorum ama ben sanayinin içinden geldim, aman ha!
Güneş: Ben de ekonominin içinden geldim.
Çağlayan: Ama ben ders veririm o konuda size, o konuda ders veririm. Bunları dinleyin, öğrenin -özel sektörden- bir daha bu fırsatı bulamazsınız. Bunları iyi öğrenin, bir daha kimse anlatmaz size bunu. Ama anlar mısınız, bilmem. Bakın, ben şimdi anlatıyorum.
Güneş: Sana doçentlik unvanı verdim, güle güle kullan!
Konuşmasını sürdüren Çağlayan, cari açıkla ilgili ihracata dönük üretim stratejisi kurulu oluşturduklarını bu çalışmayı Güneş’e de, “Belki faydalanır” diye göndereceğini dile getirirken, cari açığın arkasında pek çok sorun olduğunu, temelde Türk sanayisinin çarpık yapısı bulunduğunu söyledi.
Kürsüye gelen Güneş, şöyle konuştu: “Eğer ki bütün ekonomi bölümlerindeki bütün hocalar ekonomiden anlamıyorsa Milli Eğitim Bakanı’na söyleyin, üniversiteleri kapatsın. 80 milyar dolarlık cari işlemler açığının savunulabilir bir tarafı yok. Bu, ABD haricinde 2011’in rekor cari açığıdır. Dediniz ki, ‘Cari fazlası olan ülkeler enerji satıyor.’ Almanya mı öyle? Japonya mı öyle? Çin mi öyle? Külliyen yanlış. Eğer benim sınıfımda olsaydınız size uzaktan yolladığım doçentliği alır, birinci sınıf makroekonomi dersinden çaktırırım.”

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.