Doçente aşk soruşturması

Doçente aşk soruşturması

21 yaşındaki öğrenci, aşk yaşadığı doçentten şikayetçi oldu, arkadaşlarıyla eylem yaptı.

OMÜ Eğitim Fakültesi'nde 14 aydır aşk yaşadığı 41 yaşındaki öğretim üyesinin kendisine şiddet uyguladığını iddia eden 21 yaşındaki öğrenci Sibel C., arkadaşlarıyla birlikte eylem yaptı. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. S.E., yazılı açıklama yaparak ilişkilerini evliliğe götürmek istediklerini, ancak daha sonra anlaşmazlık yaşandığını belirterek öğrencinin kendisine iftira attığını öne sürdü. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut ise, şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi.

İddiaya göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Sibel C. (21) ile aynı bölümde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. S.E. (41) arasında 14 ay önce aşk başladığı iddia edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İlişki süresince hakaret ve darba maruz kaldığını öne süren Sibel C., 1 Mayıs'ta öğretim üyesinin evinde çıkan tartışmada darp edildiğini iddia ederek polise şikayette bulundu. Sevgilisi olduğu öne sürülen öğretim üyesi S.E. hakkında suç duyurusunda bulunan Sibel C., dekanlık ve rektörlüğe de şikayet dilekçesi verdi.

ŞİDDETE PROTESTO
İlişki süresince sürekli sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldığını öne süren öğrenci Sibel C., öğrenci arkadaşlarıyla birlikte Fen Edebiyat Fakültesi önünde ellerinde pankartlarla toplandı. Sloganlar atarak kadına uygulanan şiddeti protesto eden öğrenciler, Eğitim Fakültesi önüne kadar yürüdü. Sloganlar atarak, ıslık çalarak yürüyen grup, şiddeti protesto etti.

"BENİ DARP ETTİ"
Burada bir açıklama yapan Sibel C., "Bu üniversitenin öğrencisi olarak bir akademisyen tarafından aşağılandım, darp edildim. Benimle ilişki yaşadığı dönemde diğer kadın öğrencileriyle de özel iletişime girme çabasında olduğunu öğrendim. Bunu öğrendiğimde beni darp etti. Bu şiddete daha önce de hem okuldaki bürosunda, hem de okul dışında başvurmuştu. En sonunda polise bildirdim, Adli Tıp'tan darp raporu aldım. Adli mercilere ve üniversiteye şikayette bulundum" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut ise, "Öğrencinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Hocanın kendi makamını kullanarak öğrencisi ile ilişkiye girdiği yönünde iddialar var. Öğrencinin geliş-gidişleri güvenlik gerekçesiyle kontrol altındadır. Böyle bir olay gerçek ise soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır. Üniversitemizin adının böyle bir olayla karışması bizleri gerçekten üzmüştür" diye konuştu.

"İFTİRA ATIYOR"
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. S.E. de avukatı Ali Korkmaz aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada, "Sibel C.'nin iddiaları doğru değildir. 1 Mayıs'ta bu iddiaların daha büyüğünü adliyeye yansıttı. Kendisinin cinsel saldırıya uğradığından tutun da zorla hürriyetinin engellendiğine kadar polise, savcılığa konuyu intikal ettirdi. İftira ve yalan o kadar açıktı ki, S.E.'yi savcı çağırmadı bile, gerek duymadı. Bir yığın delil var. Sibel C. ve S.E. bekar. Hanımefendi, S.E.'nin öğrencisi değil ama üniversitenin öğrencisi. Bir arkadaşlıkları, duygusal yakınlıkları olmuş. İlişkilerini evliliğe götürmek istemişler, fakat daha sonra anlaşamamışlar, evlilik oluşmamış. Bunun verdiği kızgınlıkla öğretim üyesine bir yığın iftira atıyor. Aileler görüşmüş, evlilik yoluna girilmiş ama neticelenememiş" denildi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.