Diziler, zihin işgali yapıyorlar !

Diziler, zihin işgali yapıyorlar !

Son yıllarda özellikle son günlerde televizyonlarda yayınlanan dizi ve filimler incelendiğinde görülmektedir ki içerikleri ile işledikleri temalarla,toplumda oluşturdukları sonuçlarla gerçek manada bir işgal gerçekleştirmektedirler.

Son yıllarda özellikle son günlerde televizyonlarda yayınlanan dizi ve filimler incelendiğinde görülmektedir ki içerikleri ile işledikleri temalarla,toplumda oluşturdukları sonuçlarla gerçek manada bir işgal gerçekleştirmektedirler. Toplumumuzu Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı döneminde  topla, tüfekle diz çöktüremeyenler bu gün içimize sokulan filim ve dizilerle zihin işgali yaşatarak yok etmek istemektedirler. Filim ve dizilerin senaryoları maalesef halkın tarihi, kültürel ve manevi değerlerine ters hazırlanmaktadır.Toplumun tarihi ve kültürel değerlerine açıkça saldırı yaşanmaktadır.

        Dizilerdeki karakterlerin seçiminde yanlışlıklar var. Şiddet ve ahlaksızlık içerikleri, dizilerdeki işlenen suçlar, senaryo gereği karakterlerin tutum ve davranışları gençlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Gençlerimiz, kendilerini bu karakterlere benzetmeye çalışıyor. Onların senaryo gereği yaptıkları yanlışları gençlerin gerçek hayatta uygulamak istemeleri hem kendilerine hem ailesine hem de çevresine zararlar veriyor. Dizilerdeki hayal ürünü içerikler gerçek zannediliyor.Tarihi şahsiyetlerle ilgili gösterilenleri gerçek olaymış gibi izleyenler tarihine düşman oluyor.

     Geçmişte "şaban" figürü ile “Şabanlaştırılmak”, Hababam ” figürü ile “aptallaştırılmak” istenen toplumumuz bu günlerde filim ve dizilerle köküne dinamit konularak II. Dünya savaşındaki atom bombasından daha tesirli güçle  yok edilmek istenmektedir.

 

    Tarihimizde önemli yeri olan Padişahların adı ve sanı verilerek tarihi gerçeklere aykırı yayımlanan dizi ve filimler sanat adına tarih katliamı yapmaktadır. Tarih boyunca Osmanlıyı yanlış tanıtmak için yoğun çaba sarfeden batılıların bu gün hedeflerine hizmet eden filim ve diziler her geçen gün artmaktadır. Filim ve diziler toplumun gözdesi olan, örnek alınan ve yaptıkları ile tarihe mal olan Fatih, Yavuz, Kanuni, IV.Murad, II.Abdulhamid gibi padişahların manevi şahsiyetleri tahkir ediyor.Toplumun değerlerini küçük düşürüyor.Sanat adına yapılan bu filim ve dizi senaryolarının art niyetli olduğunu düşünüyoruz.

Kişilik haklarına saldıran, iftira eden  bu filim ve dizilere savcılarımız tarafından dava açılmalıdır. Dizi senaryosu tarihi gerçeklere uygun değilse yayınlanamamalıdır.

    Dünyada tarihi şahsiyetlerini tahkir eden, yanlış gösteren hatta iftira derecesinde isnatlarla sahnede gösteren tek ülke her halde biziz.

Okullarımızda derslerde anlatılan tarihi şahsiyetlerini anlatan  dizi ve filimler algı ve beyin formatlaması yapmaktadır.Toplumumuz ve  Öğrenciler bu dizi ve filimleri izleyerek tarihi şahsiyetleri yanlış tanımaktadırlar. Adına Muhteşem veya fetih konulan filim ve diziler toplumun tarih algısını değiştirmektedir.

 

    ÖĞ-DER olarak diyoruz ki Devletimizin 5 temel görevi vardır. Bunlar Akıl emniyeti, Din emniyeti, Can emniyeti, Mal emniyeti ve Nesil emniyetini sağlamaktır. Nesil emniyetini yok eden, ahlaki değerleri bitiren, değerlerimizi paramparça eden dizi ve filimlere mutlaka sınırlama getirilmelidir. Her türlü şiddet, ahlaksızlık, iffetsizlik içeren dizi ve filimlerin yayınına müsaade edilmemelidir.

      Başbakanlık başta olmak üzere Kültür Bakanlığı, RTÜK derhal olayın üzerine giderek sigaradan,alkolden çok daha tehlikeli olan ahlaki ve kültürel yozlaşmaya sebep olan yanlışlıklar düzeltilmelidir. Sigara Tv’lerde gösterilmezken sigaradan hatta alkoldan  daha zararlı bu filim ve diziler engellenmelidir.          Siz bir yanlış gördüğünüzde “elinizle düzeltin” makamındakiler gereğini yapmalıdır. Türkiye de hiç kimse toplumun huzur ve mutluluğunu bozmamalı, tarihi ve kültürel değerlerini aşağılayamaz aşağılayamamalıdır. Sanat yapıyorum diye topluma ve toplumun genç dimağlarına ahlaksızlık aşısı vuramaz.

      Milli Eğitim Bakanlığımız ve Kültür Bakanlığımız artık ahlaki değerleri yozlaştırmayan filim, çizgi filim çalışmasına ortaklaşa başlamalıdır. TRT artık farklı olmalı, farkını  sadece ramazanda değil, dizi ve filimleri ile de ortaya koymalıdır. Sevgi, merhamet, ahlak ve maneviyatı esas alan dizi ve filimler hazırlatılmalıdır. Diyanetimiz dini ve ahlaki değerlerimize uygun çocuk programları, dizi ve filimleri hazırlatmalıdır. Yoksa toplumumuz değerlerinden uzaklaşırsa  gelecekten söz etmek hayal olacak.

 

ABDULLAH İKİNCİ

ÖĞ-DER(ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ)

ERZURUM ŞUBE BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.