Diyarbakır'a Yozgat’a gider gibi gideceğiz

Diyarbakır'a Yozgat’a gider gibi gideceğiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde söz ettiği ses kayıtlarıyla ilgili savcıların harekete geçmesi gerektiğini söyledi

Bahçeli, “Savcılığın Başbakan’ın ‘Bu bilgiyi nereden aldınız, yasadışı bir dinleme midir, yoksa bilginiz dahilinde midir?’ diye üzerine gitmesi gerekir. Ama buna yaklaşan bir savcı da görünmüyor şu anda” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın yapacağı Diyarbakır mitingine Yozgat’a gider gibi gideceğini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır mitinginde söylediği, “BDP’nin Elazığ’da MHP’nin desteklenmesini istediğine dair” ses kaydıyla ilgili de, “Eğer bu bir yasadışı dinlemeyse, savcılığın harekete geçmesi ve Başbakan’a müracaat etmeleri lazım” dedi.

Zamanlamasını iyi yapıyor

Önceki gün düzenlediği Yozgat mitingi sonrasında bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli şunları söyledi: “Başbakan’ın bilgi sahibi olmadan konuşmasına ihtimal veremiyoruz. Mutlaka bilgisi vardır. Zamanlamasını iyi yapıyor. Savcılığın harekete geçmesi, Başbakan’a müracaat etmeleri lazım. ‘Bu bilgiyi nereden aldınız, bu yasadışı bir dinleme midir, yoksa bilginiz dahilinde bir dinleme midir?’ diye üzerine gitmesi gerekir. Ama buna yaklaşan bir savcı da görünmüyor şu anda. Devlet yok, kalmamış. Bütün müesseseleriyle felç.

Çok yönlü suçlama var

(MHP’nin Diyarbakır mitingine silahlı saldırı planladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelileri Avukat Mehmet Taşdelen’in, İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Erdem Karakoç ile yaptığı ve teknik takibe takıldığı ileri sürülen konuşmasıyla da ilgili) Her şey saptırılıyor. Yalan yanlış konuşuluyor. Buna söylenecek bir söz yok, ama doğruluk payı sıfır olan bir durum. Hiçbir gerçekle bağdaşmayan ifadeler bunlar. Biz üzerinde dahi durmuyoruz. Ama kimin ne bilgisi varsa ortaya koysun. Ergenekon’uydu, Balyoz’uydu hepsi yargı önünde. Yargı konusu haline gelmiş, sabırla beklemek lazım. Bakalım ne çıkacak. Ama şu an için MHP’nin çok yönlü bir suçlama ile karşı karşıya kaldığı açık.

Diyarbakır’a özel çalışma yok

(Diyarbakır mitingi öncesi özel bir çalışma yapıp yapmayacaklarına yönelik) Özel bir çalışmamız yok. Yozgat’a gidişimiz gibi, Diyarbakır’a da gidişimiz olacak. İnşallah güzel olacak. Başbakan Yardımcısı’yken resmi bir çalışma için Diyarbakır’a gitmiştim. Bölgede valilerin katılımıyla yapılan bir çalışmaydı. Özel bir ziyaret değildi. OHAL bizim dönemimizde kaldırıldı. Milli Güvenlik Kurulu’nda ‘İki ay sonra kalkmak üzere’ diye kararı alınmıştı. O iki aylık dönem AKP iktidarına denk geldiyse bilemiyorum. İncelemek lazım.”

TRT’de konuşmayacak

TRT’nin televizyon programına katılma teklifini reddeden Bahçeli, seçim öncesi propaganda konuşması için kendisine verilen hakkı da kullanmayacağını belirterek, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Semih Yalçın ve Başdanışmanı Zühal Topçu’nun söz alacağını açıkladı.

Çatıda anket tepkisi

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Sincan Lale Meydanı’nda düzenlenen mitinginde bir grup “Yandaş anketlerin değil Allah’ın dediği olur” yazılı pankart açtı. Mitingi MHP’den milletvekili aday adayı olan ancak listeye alınmayan hakim Osman Kaçmaz da izledi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.