DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

 

Türk Dayanışma Konseyi adına, Türkiye Kamu-Sen ve Şehit Aileleri Derneği emniyet müdürü Recep Güven hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

“Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir” diyerek tepkileri üstüne toplayan Diyarbakır Emniyet Müdürü  Recep Güven yapmış olduğu açıklama ile devlet memuru olmasına rağmen alenen suç işlemiştir.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile Şehit Aileleri  Derneği Başkanı Hamit Köse öncesinde basına açıklamada bulundu.

Hamit Köse yaptığı açıklamada, yetkili makamların bir an önce bu şahsın görevine son vermesi gerektiğini söyleyerek,  emniyet müdürünün sözlerini protesto etti. Recep Güven’in terörle mücadele edeceğine terör örgütüne ağıt yakacağını ve dertlerine derman olmak adına Kürtçe öğrenmeye gideceğini açıkça beyan etmesini kınayan Köse, Recep Güven’i istifaya davet etti.  “Vatanın birlik ve bütünlüğünü korumak adına şehit olan askerler için ağlamayan bir zihniyetin, insan avcısı eli kanlı teröriste nasıl ağlayabilir” diye soran Köse, hükümeti görevini yapmaya davet etti.

Daha sonra Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bir açıklamada bulundu. Koncuk, açıklamasında Başbakan’ın emniyet müdürünün sözlerini tasvip etmediğini söylemesinin yeterli olmadığını belirterek, Recep Güven’i görevinden almasını istedi. Koncuk konuşmasına şöyle devam etti:

“Türk milleti merhametlidir, karıncayı bile incitmekten korkan bir neslin çocuklarıyız biz. Ama Recep Güven denilen zat nasıl bir adamdır ki, şehit edilen kamu görevlilerinden söz etmiyor. Bu zat öldürülen imamlarımızdan, sağlık görevlilerinden, öğretmenlerden, savcılardan,  kaymakamlardan hiç söz etmiyor.”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Güven'in sözlerine ilişkin tutumunu da eleştirerek,  insanları dağa çıkaranlar, Türk milletinin yaşam hakkını gasp etmek isteyenler için ağlamayacaklarını vurgulayan Koncuk, ''Bu milletin Mehmetçiğine, vatandaşlarına ağlamaktan göz pınarları kurudu ey emniyet müdürü. Sen kimin emniyet müdürüsün?'' dedi.

''Sayın başbakanın 'biz teröriste ağlamayız' sözü yetmez. Teröriste ağlayan emniyet müdürüne nasıl tahammül ediyorsunuz?'' diyen Koncuk, Güven'in derhal görevden alınmasını istedi.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz tarafından yapılan açıklamada da ''Tunceli'ye Alevi polis istendiğini'' belirten Koncuk, ''Bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu sözlere nasıl tahammül ediliyor? Bu ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz, yoksa saçma sapan konuşan bürokratlar mı? Bu anlayıştaki bürokratların tespit edilip ayrılması lazım'' diye konuştu.

Genel Başkan İsmail Koncuk konuşmasında kardeş vurgusu yaparak son olarak şunları söyledi:

"Biz Türk’e de ağlarız, Kürt’e de ağlarız, biz teröristlerin kurşunladığı kundaktaki kürt bebeğe de ağlarız. Kürtler de bizim kardeşimizdir. Bu milletin birlik ve bütünlüğüne saygı duyan herkes bizim kardeşimizdir. Bu ülkede Diyarbakır’da okullar bombalandı. Bu okullarda kimler okuyor Kürt çocukları. Terör Kürt, Türk ayırmıyor. Böyle bir zihniyete sahip  olanlara nasıl ağlayacağız?" 

Konuşmalar sık sık Recep Güven ve PKK aleyhine sloganlarla kesildi. “Recep Güven İstifa” ve “Teröriste ağlayan insan değildir” sözleriyle tepki dile getirildi.

Konuşmaların ardından avukatlar aracılığıyla emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulan dilekçe Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu.

Eyleme, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ve sendika genel  merkez yöneticileri de katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.