Dikkat! Yarın bu yollar kapalı olacak

Dikkat! Yarın bu yollar kapalı olacak

1 Mayıs dolayısıyla yarın olağanüstü önlemler devrede.

1 Mayıs kutlamaları için geri sayıma başladı. Yarınki kutlamalarda herhangi bir olay yaşanmaması için İstanbul'da 14 bin polis görev yapacak. Vali Hüseyin Avni Mutlu ise Taksim ile ilgili sözlerini yumuşattı. Ankara ve İstanbul'da trafiğe kapalı olacak yollar ilan edildi. İstanbul'da metro ve tramway çalışmayacak, tünel de kapalı olacak.

TAKSİM'E 3 KOLDAN YÜRÜNECEK

 


ANKARA'DA 1 MAYIS DOLAYISIYLA KAPALI OLACAK YOLLAR!

Ankara Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs’ta yapılacak miting ve yürüyüşler nedeniyle Ankara’da araç trafiğine kapatılacak yolları açıkladı.

Saat 10.00 ile 16.00 arası kapalı olan yollar şöyle;

Kazım Karabekir Caddesi Ulaştırma Kavşağı’ndan Tandoğan Meydanı'na kadar, Ulaştırma Kavşağı Tandoğan istikametine dönüş varyantları, Celal Bayar Bulvarı Kazım Karabekir Caddesi’ne giriş varyantları, Beşevler Kavşağı Dö Gol Caddesi girişi, Anıt Caddesi ile Tandoğan Meydanı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Ankaray Maltepe Durağı arası ile Tandoğan Meydanı’na açılan cadde ve sokaklar miting süresince araç trafiğine kapatılacak.

Bununla birlikte Tren Gar’ından başlayacak yürüyüş nedeniyle de Talat Paşa Bulvarı, Ulaştırma Kavşağı ile Hasırcılar Kavşağı arası, Cumhuriyet Caddesi Baruthane Kavşağı, Gar Kavşağı arası, Kazım Karabekir Caddesi, Ulaştırma Kavşağı ile Kazım Karabekir Kavşağı arası kortejin hareketine göre; Atatürk Bulvarı, Osmanlı Kavşağı ile Kızılay Kavşağı arası, Mithat Paşa Caddesi, Necatibey Caddesi, miting süresince araç trafiğine kapatılacak.


İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının merkezi yine Taksim meydanı olacak. Gruplar Taksim'e gelmek için 3 ayrı noktada buluşucak ve kortej eşliğinde meydana yürüyecek.

Topanılmaya başlanacak adreslerden ilki Dolmabahçe'de olacak. 2. buluşma adresi ise Şişhane olacak. Başta BDP ve KESK olmak üzere bir çok grup bu noktadan Taksim'e yürüyecek. Son kortej ise Şişli'den yürüyüşe başlayacak. Burada da DİSK ve diğel sivil örgütleri bir araya gelecek.

İSTANBUL'DA KAPALI OLACAK YOLLAR!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Taksim'de düzenlenecek ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' nedeniyle saat 07.00'den itibaren bazı yollar kontrollü olarak etkinlik bitimine kadar trafiğe kapatılacak.

MECİDİYEKÖY:

Buna göre, Mecidiyeköy Ortaklar'dan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi ve Abdulhak Hamit Caddesi, kutlamalar kapsamında trafiğe kapatılacak.

Yolcuzade İskender Caddesi'nden gelen akım, Şişhane Meydanı'ndan Okçumusa ve Bankalar caddeleri yönüne verilecek. Abide-i Hürriyet Caddesi'ne gelen araçlar, Hürriyettepe ışıklardan Cevahir Otel istikametine, Darülaceze'den Hürriyettepe ışıklar istikameti ile Bomonti Dere'den gelen araçlar da Cevhir Otel önünden tekrar Darülaceze Caddesi veya Bomonti yönüne verilecek.

Mecidiyeköy'den Halaskargazi Caddesi'ne trafik akışı sağlanmayacak. Bu istikamete gidecek araçlar Esentepe istikametine yönlendirilecek. Şişli yönüne gidecek trafik akışı da Ergenekon Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Dolapdere'ye aktarılacak.

TAKSİM VE CİVARI:

Dolmabahçe'den Gümüşsuyu'na ve Küçük Çiftlik'e gidecek araçlar, sahil yönünden Karaköy'e yönlendirilecek. Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım ise Teşvikiye Caddesi'ne verilecek. Teşvikiye Caddesi'nden Mete Caddesi'ne çıkan tünel kapalı tutulacak.

Perşembe Pazarı ve Unkapanı'ndan gelen araçlar Şişhane'den Kasımpaşa yönüne yönlendirilecek. Tarlabaşı Bulvarı trafiğe kapatılacak ve Kasımpaşa'dan gelen araçlar, Unkapanı ve Perşembe Pazarı'na mecburi olarak yönlendirilecek.

Dolapdere'den Yedikuyular-Divan istikameti araç trafiğine kapatılacak, araçlar Dolapdere Kavşağı'ndan ''U'' dönüşü yaptırılacak. Dolapdere Caddesi'nden Ömer Hayyam Caddesi'ne de araç geçişine izin verilmeyecek.

TEŞVİKİYE TRAFİĞİ:

Teşvikiye Caddesi'nden gelen trafik akışı, Nişantaşı Kavşağı'ndan Rumeli Caddesi'ne verilmeyip Valikonağı alt başa yönlendirilecek. Süleyman Seba Caddesi'nden gelen akım da Teşvikiye Caddesi'ne aktarılacak.

Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılırken, bu yöne gelen araçlar da Karaköy istikametine yönlendirilecek. Mebusan Yokuşu'nda araç geçişine izin verilmezken, araçlar için Karaköy istikametine doğru mecburi yön yapılacak.

Sıraselviler Caddesi'nden gelen araçlar ise Cihangir Firuzağa Meydan'ından Boğazkesen istikametine yönlendirilecek.

BURALARDA KAPANABİLİR!

Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı, Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkupanı ayrımı, Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı, Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı da ihtiyaç halinde trafiğe kapatılacak. E-5 kuzey ve güneyden Mecidiyeköy giriş katılımları da ihtiyaç halinde trafiğe kapatılacak.

TÜNEL, TRAMVAY VE METRO İPTAL

Kutlamalar kapsamında yarın, Kabataş-Taksim Finüküler sistemi, Taksim-Karaköy tünel seferleri, İstiklal Caddesi nostaljik tramvayı, Şişhane-Taksim ve Taksim-Osmanbey arası metro seferleri iptal edilecek.

Miting alanında bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma ile Alman Hastanelerine gelen ambulans ve hastalar da Karaköy Firuzağa yönünü kullanabilecek.

14 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Hüseyin Avni Mutlu, tedbirlerle ilgili "Toplam 14 bin civarında personelimizle Taksim ve çevresinde yürüme güzergahları üzerinde emniyet tedbirlerimizi aldık. Bunun dışında da yedek emniyet güçlerimizi görevlendirdik" dedi.

Tertip Komitesiyle aynı hassasiyette olduklarını söyleyen Vali Mutlu, "Benim söylediğim şey şudur. Meydanlardaki on binlerce işçi kardeşimizle ilgili değildir. Biz onların duygu ve düşüncelerini biliyoruz. Hepimizin duygu ve düşünceleri aynıdır" dedi.

SAMAN İŞÇİLİĞİ YAPIYORMUŞ

Kendisinin de üniversitedeyken yaz aylarında saman balyası bağladığını ve emekçinin emeğine saygı duyduğunu söyleyen Mutlu, "Dolayısıyla emeği bilen haasiyeti olan, emek noktasındna hassasiyeti olan bir idarecisiyiz. Biz emekçi kardeşlerimizi başımıza tac eden bir idareciyiz. Sözlerim meydanda marjinal görüntü veren çok az sayıdaki kişiyle ilgilidir" diye konuştu.

KRİZ MERKEZİNDEN TAKİP EDİLECEK

Taksim'deki kutlamalar için özel bir kriz merkezi de kuruldu. İldeki polislere takviye olarak çevre illerden ekipler de İstanbul'da görev yapacak. Toplam 14 bin polis, Taksim ve civarında tedbir alacak.



Kaynak : http://www.internethaber.com/huseyina-vni-mutlu-1-mayis-taksim-meydani--421792h.htm#ixzz1tYklzqUO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.