Devlet Bahçeli'ye oyun mu oynanıyor?

Devlet Bahçeli'ye oyun mu oynanıyor?

MHP'de Şaman grubu harekete mi geçti? 'Peygamber' tartışması partideki haraketleri yeniden gündeme getirdi..

Bahçeli'yi tasfiye etmek amacıyla "Şaman ruhlu derin devlet uzantılarının örgütlendiği" iddialarına MHP'den tepki: Partinin ekseni Türk-İslam sentezidir

Meclis'te yaşanan "peygamber" kavgasındaki MHP'nin tavrı parti içerisinde harekete yeni bir yön vermeye çalışan grupların faaliyetini gündeme getirdi.

NEYİ AMAÇLIYORLAR?

MHP'nin Türk-islam sentezine dayanan ana doktrininde Türklüğün ağır basacağı bir yaklaşımı partiye hakim kılmayı ve AKP karşısında CHP ile kurulacak pragmatisk ittifakı hedefleyen söz konusu muhalif grubun faaliyetlerine hız verdiği konuşuluyor.

ŞAMAN RUHU

Konuyu önceki gün Star gazetesindeki köşesinde yazan Şamil Tayyar da MHP'deki kliğin amacının partili gençleri Ergenekon'un dümen suyuna sokmayan" genel başkanın tasfiyesi amaçlandığını yazdı. Tayyar bu grubu "Şaman ruhlu derin devletin uzantıları" şeklinde tanımladı.

MHP'Lİ VEKİLLER TEPKİLİ

Konuyla ilgili Taraf'a konuşan MHP'li vekillerin tümü partinin temel politikalarında sapma olmadığını ve Anadolu'daki muhafazakar tabanı küstürecek bir politika izlemediklerini söylediler.

MHP Genel Başkan Vekili Mehmet Şandır, iddiaların herhangi bir bilgiye dayanmayan yorumlardan ibaret olduğunu belirtti. MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ise partide böyle bir hizip olduğunu düşünmediğini söyledi. İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ise "Türk İslam ülküsü ayrılmaz bir bütündür. Biz bu tartışmaları ta 60'lı yıllarda netleştirdik. İddialar son derece yakışıksız" diye konuştu.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=231945

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.