Dershanecilerden Ortak Açıklama:  'Dershaneler Okul Olursa...'

Dershanecilerden Ortak Açıklama: 'Dershaneler Okul Olursa...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershanelerin özel okul yapılabileceğini açıkladı. Bu açıklamanın üzerine ÖZ‐DE‐BİR, GÜVENDER, TÖDER ortak bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

"Sayın Başbakanımızın son olarak “Üniversite sınavlarına yönelik faaliyet gösteren dershanelerden şartları uygun olanların özel okullara dönüşmesini istiyoruz.” biçiminde ifade ettikleri özel dershaneler konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor.


Kamuoyunda “dershaneler kapanacak” olarak algılanan konunun; özellikle Sayın Başbakanımız tarafından, milli eğitimimize önemli katkılar sunan dershane sektörünü inciten, haklılığı tartışılır ifadelerle dile getirilmesini, ülkemiz ve halkımız açısından da üzücü bir olay olarak görüyoruz.


Özel dershane sektörünü temsil eden dernekler (ÖZ‐DE‐BİR, GÜVENDER, TÖDER) olarak 21 Eylül 2012’de konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi ve konunun farklı boyutlarına dikkat çekmeyi amaçlayan ortak basın açıklaması yaptık. Bu açıklamada “Milli eğitim sistemimiz içinde yer alan dershanelerin kurucuları olarak ülkemizin yararını, menfaatlerini, eğitimimize faydalı olanı her şeyin önünde tuttuğumuzu, tutacağımızı; özel dershaneler konusunun sektörle, eğitim yöneticileriyle tartışılmasının ülkemizin ve herkesin yararına uygun yeni seçenekler sağlayacağını” belirterek bu konuda başta Sayın Başbakanımız olmak üzere konuya taraf yöneticilerimizin bizlere kapılarını kapamayacaklarına inancımızı” dile getirmiştik.


Bu bağlamda Sektör temsilcileri olarak Sayın Başbakanımızdan randevu talebimiz bulunmaktadır.
Konu hakkında genel görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz, paylaşmaya devam edeceğiz.


Bu vesileyle konuyla ilgili birkaç hususu tekrarlamak istiyoruz:


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum