Dersaneye gidemeyene ücretsiz kurs

Dersaneye gidemeyene ücretsiz kurs

Okuma evinde, dershaneye gidemeyen öğrencilere ücretsiz kurs verilecek

Afyonkarahisar Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönülleri Derneği, merkeze bağlı Salar beldesinde okuma evi açtı. Okuma evinde, beldedeki ilköğretim okulu öğrencilerine okul derslerine takviye olması için ücretsiz olarak kurs verilecek.

Binasını Salar Belediyesi'nin tahsis ettiği okuma evinin açılışını Belediye Başkanı Battal Coşkun yaptı.

Okuma evi sayesinden öğrencilerin sıcak ortamda huzurlu bir şekilde derslerine çalışma imkanına kavuştuğunu dile getiren Başkan Coşkun, dernek yöneticilerine böyle bir eğitim yuvasını beldeye kazandırdıkları için teşekkür etti.

Coşkun, belediye olarak okuma evinin fiziki şartlarının daha iyi hale getirilmesi için gereken desteği vereceklerini belirtti.

Burada ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine öğleden sonra ve cumartesi, pazar günleri ders verileceğini anlatan Dernek Başkanı Şaban Korkmaz, yapılacak seviye belirleme sınavları ile de öğrencilerinin kendi durumlarını görme şansı bulacağını söyledi.

Okuma evine 7 bilgisayar koyduklarını dile getiren Korkmaz, öğrencilerin burada bilgisayar kullanmasını da öğreneceğini kaydetti.

Evin herkese açık olduğunu ve kursların ücretsiz olarak verileceğini aktaran Korkmaz, "Öğrenciler okul çıkışında buraya gelip ödevlerini yapacak. Görevli arkadaşlarımız, öğrencilere ödevlerine yardımcı olacaklar. İnternet üzerinden araştırmaları gereken konuları buradan araştıracak. Burada sıcak bir ortamda bol bol kitap okuyarak kendilerine geliştirecekler. Ayrıca Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden hocalarımız öğrenci ve velilere yönelik konferanslar verecek. Amacımız, dershaneye gidemeyen öğrencilerimize eğitimlerine destek olmak ve bu gençlerimizi vatana, millete hayırlı bir nesil olarak yetişmelerini sağlamak." diye konuştu.

Açılışta, dernek yöneticileri verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Battal Coşkun'a plaket verdi. Ardında da açılışa katılanlara aşure dağıtıldı vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.