Ders sonrası televizyon her şeyi alıp götürüyor

Ders sonrası televizyon her şeyi alıp götürüyor

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim görevlisi Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesinin bütün emekleri silip götürdüğünü söyledi

Dr. Fatih Kalkınç, Malatya'da Beşer Eğitim Kurumları tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, çeşitli sınavlara hazırlananöğrencilerin başarılı olabilmeleri için televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişimaraçlarından uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin mutlaka okuma alışkanlığı edinmesinin önemine değinen Kalkınç, öğrencilerin iletişim araçları için harcadıkları zamanı okumaya ayırmaları gerektiğini ifade etti. Kalkınç, öğrencilerin başarıyı yakalamalarının yolunun aile içi iletişimden geçtiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Çocuklarımızla onların hep olumlu yönlerini konuşursak ve onlara sorumluluklar yüklersek, öz güvenleri artacak ve çocuklarımızınbaşarılı olmalarına büyük bir katkı sağlayacaktır. Çocuklarımız ders çalışmanın yanı sıra çeşitli aktivitelere de katılmalı. Sürekli ders çalışan bir çocuk sosyal hayattan da uzaklaşır.

Bir öğrenci ders çalışmadığı vaktini de verimli geçirmeli. Saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi bütün emeklerini boşa götürür.Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız.”

Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.