Deniz Feneri sanıklarına tahliye

Deniz Feneri sanıklarına tahliye

Deniz Feneri soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 8 kişiden aralarında Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın da bulunduğu 6'sı tahliye edildi.

Deniz Feneri e.Vsoruşturmasında avukatlarınmüvekkillerinin tahliye edilmesi içinAnkara 13.Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru karara bağlandı. Mahkeme, ZahitAkman, ZekariyaKaraman, İsmailKarahan,Mustafa Çelik, İzzetKurumveAli Solak’ın tahliye edilmesine karar verdi. Tahliye gerekçesinde, soruşturmanın uzun süredir devam ettiği, şüphelilerin 3 ay 10 gündür cezaevinde tutulduğu bu süreden daha fazlasının şüpheliler için cezaya dönüşebileceği kaydedildi.

YURTDIŞI YASAĞI KONULDU

Delillerin büyük kısmının toplanıldığı bildirilen kararda, şüphelilerin delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, tanık vemağdurlar üzerinde baskı yapma ihtimalinin ortadan kalktığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerinmal varlıklarına tedbir uygulandığı bu yüzden de delil karartma ihtimallerinin olmadığı da vurgulandı. Mahkeme BaşkanıHasanAkçam, tahliye kararında, şüphelilerin tamamının, soruşturma esnasında defalarca yurtdışına çıkarak geri geldiklerini, bu nedenle kaçma şüphelerinin de ortadan kalktığını belirtti.

Kaçma ihtimalinin adli kontrolle de denetlenebileceği, şüphelilerin tutukluluk durumlarından istenilen amaca ulaşıldığı ancak devamının cezaya dönüşeceği belirtilen kararda, şüphelilerin, yurtdışı yasağı konularak bırakılması gerektiği belirtildi. İfadelerin tamamının alınmış olması da kararın gerekçelerin arasında yer aldı.Mahkemenin kararı itiraza itiraz edildiği gerekçesiyle kesin nitelik taşıyor. Şüphelilerin tahliyelerine yeni deliler bulunmadığı takdirde savcıların itiraz hakkı bulunmuyor.

İKİ TUTUKLU KALDI

Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında bu zamana kadar 8 kişi tutuklanmıştı. 6 kişinin serbest bırakılmasının ardından soruşturmada tutuklu sayısı ikiye düştü. Muzaf fer Şafak ve Harun Kapıyoldaş’ın ise tutukluluklarına pazartesi günü itiraz edecekleri öğrenildi.
 

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/173063-deniz-feneri-saniklarina-tahliye-haberi.aspx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.