Demir: Gereksiz acemilik yaptık

Demir: Gereksiz acemilik yaptık

İkinci defa medya karşısına çıkan ÖSYM Başkanı Demir, "Sınavın iptalini gerektirecek bir durum yok" diyerek adayları ikna için hepsine mektup gönderileceğini açıkladı. Demir, Meteksan'ı da işgüzarlıkla suçladı

 

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre iddialarının ardından Ölçme Yerleştirme ve Seçme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ikinci kez medya karşısına geçerek, "Şifre yok" mesajı verdi. Kamuoyunun tatminsizliğinin konjonktüre uygun ve bir takım kişilerin oyunlarını bozduklarından kaynaklandığını belirten Demir, sınavın iptalini gerektirecek bir durumun olmadığının altını çizdi. Dijital baskıya ilk kez geçilmesinden kaynaklı bazı arızaların da yaşandığını itiraf eden Demir, "Burada gereksiz acemilik yaptık, Meteksan'ın işgüzarlığı" dedi. Medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile yaklaşık 2 saat süren basın toplantısında Demir, göreve geldiğinde, ilk iş olarak soruların hazırlandığı birimi kırmızı bölge ilan ettiğini belirterek, bu bölgede internet bağlantısını kestiğini, bilgisayarların cd yazıcı ve USB çıkışlarını kaldırdığını ve kendisinin bile cep telefonuyla giremediğini söyledi. Demir'in verdiği mesajlar şöyle oldu:

İŞGÜZAR METEKSAN

Gereksiz, bir miktarda acemilikle yapılmış soru kitapçığını basına verdik. Bu kitapçıktaki durum Meteksan'da bilgi işlemdeki arkadaşın işgüzarlığıdır. nAday kitapçıklarında yanlış cevapların rastgele yerleşmesinde eksiklik olmuş ancak bu hiçbir adaya ne avantaj ne de dezavantaj sağlamaz.
Basına bir daha böyle garip bir kitapçık vermeyeceğiz, master kitapçık dağıtılacak.
Adayları ikna etmek için mektup göndereceğim. nBir dahaki sınavda aynı sistemi geliştirerek uygulayacağız. nHedefimiz sınavları elektronik ortamda yapmak. Ya soruları yerel olarak basacak bir sistem ya da elektronik sınav sistemini getireceğiz.
El detektörleri alımını başlattık.
Aday kitapçıklarındaki yanlış cevapların rastsallığını artıracağız. nSınavın iptalini gerektirecek bir durum yok. Ancak Danıştay iptal ederse buna saygı duyarız, sınavı yeniden yaparız. n1.4 milyon soru kitapçığını okuduk, olağan dışı bir durum yok.
Tam yapan adayların kitapçıklarında şüpheli durum yok.
Adayların kıyafeti üzerinde bir kısıtlama, sınırlama yapmak istemiyoruz.
Mod-Medyan yönteminin dağıtıldığı iddiası dedikodu, itibar etmeyin.
Kamuoyunun tatminsizliği bazılarının oyununu bozmamızdan kaynaklı. nÜnal Yarımağan'ın tecrübelerinden yararlanmak istedim, ancak kuruma kızgın, bilgi vermek istemedi.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.