Dayak yiyen üniversitelilerden suç duyurusu

Dayak yiyen üniversitelilerden suç duyurusu

Cumartesi günü polisin sert müdahalesi ile karşılaşan öğrenciler emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle bir araya geldiği toplantı sırasında eylem yaparken polis tarafından gözaltına alınan üniversite öğrencileri, serbest kaldıktan sonra emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Beşiktaş'ta çıkan olaylarda gözaltına alınıp, serbest bırakılan öğrencilerle arkadaşları Beyoğlu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yapan öğrenciler, gözaltına alınma süreçleriyle ilgili bilgi verdi.

Ardından grup adına yapılan ortak açıklamada ise, "Cumartesi günü YÖK'ün planlaması çerçevesinde gerçekleşen rektörlerle Başbakan buluşmasında üniversitelerin değişimi, dönüşümü konuşuldu. Bu toplantıda üniversitelerin asıl özneleri olan
öğrencilerin olmaması, Öğrenci Gençlik Sendikası toplantının yapıldığı yer olan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne gerçekleştireceği yürüyüşün temel sebebiydi. Bizler sadece toplantıya, içerisinde taleplerimizin bulunduğu dosyayı vererek söz, yetki, karar hakkımızı kullanmak istedik. Kabataş'ta başlayan yürüyüş Dolmabahçe Meydanı'na kadar ilerledikten sonra yürüyüşle ilgili temsili heyetimizle görüşen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Özsavaş, henüz görüşmeler bitmeden ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırı emri vermiştir" denildi.

Yaşanan olayları eleştiren öğrenciler, polisin müdahalesi sırasında orantısız güç kullanıldığını ve gözaltı sürecinde de işkence gördüklerini iddia etti. Öğrenciler, daha sonra adliyeye girerek İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Özsavaş ve olaylar sırasında bir kız öğrencinin sopayla vurduğu Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesini savcılığa veren öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.
habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.