Davutoğlu'dan 'Koalisyon' Açıklaması

Davutoğlu'dan 'Koalisyon' Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Koalisyon için her olasılığı değerlendiririz. Her muhalefet partisiyle samimi bir şekilde görüşeceğim" dedi.

İşte Davutoğlu'nun TRT ekranlarında yaptığı açıklamalardan satır başları:

Seçim neticelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Genel başkan, başbakan olarak değil ,vatandaş olarak beni mutlu eden birkaç hususu söylemek isterim. Birincisi katılım. Çok yüksek bir katılım oldu. Bu çok önemli. Bu bir kere demokrasinin bir kere kökleştiğinin, halkımızın bilincinin çok yaygınlaştığını gösteren bir tablo. İkincisi meşruiyet. Meşruiyetin kaynağı ve kullanılması. Siyasi gücün kaynağı milli iradedir, milli irade de seçimlerle tezahür eder. Neticesi ne olursa olsun meşru çizgiyi millet gösterir, ülkenin idare edilmesini seçtikleriyle sağlamaya çalışır.

ÖNCELİKLERİNİZ... GÜNDEMDE BİR KOALİSYON VAR. ÖNCELİKLERİNİZ NELER? KOALİSYONLARA, SENARYOLARA NASIL BAKIYORSUNUZ?

Benim için şahsi olarak, ama bütün parti üyelerimiz için aynıdır, partimizin menfaati ve geleceği şahsi menfaatlerinden önce gelir, ülkemizin geleceği de parti menfaatinden önce gelir. Şunu ifade edeyim, ne oranda oy alırsak önemli değildi, Türkiye için neyin iyi olduğu kanaatine sahip olmak. Siz pazartesi sakin geçti dediniz, yaklaşık 7,5 saat istişare ettim. Salı günü bütün üyelerimizle teker teker yaptım. Bugün de MKYK'yı topladım. Yarın da il ve belediye başkanlarını toplayacağım.

"HİÇBİR İHTİMALİ DE DIŞLAMIYORUZ"

Yeni günün gereği ne? O tabloyu realist şekilde alırız. Meşruiyet sınırları içinde, Türkiye için en doğrusu neyse onun arayışına girdik. O gece balkonda konuşma yaptım, ne olursa olsun AK Parti Türk siyasetinin omurgasıdır. Hiçbir ihtimali de dışlamıyoruz. Aynı gece sayın Bahçeli bütün kapıları kapattı. HDP bütün kapıları kapattı. CHP AK Parti dışında kapı açık dendi.

"BİR ANLIK DAHİ KAOTİK BİR TABLOYA İZİN VERMEYİZ"

Bugün MKYK'da da konuştum. Geldiğimiz temel ilke şu. En önemli husus, Türkiye'nin menfaatidir. Bir anlık dahi kaotik bir tabloya izin vermeyiz. Buradan halkımıza seslenmek istiyoruz, müsterih olsunlar. Bakın, bir taraftan bakanlar kurulu olarak toplandık, bir taraftan da bakanlarla toplanıp ekonomiyle ilgili alınması gereken talimatı verdim. Nerede kaldık deyip yola devam ederiz. Yeter ki en ufak bir dakika bile kayıp olmasın.

"HERKES EVİNDE RAHAT UYUSUN"

Hükümet işleyişinde hiçbir aksama olmayacak. Piyasalara söylüyorum, iş adamlarımıza söylüyorum, STK'lara sesleniyorum herkes evinde rahat uyusun. O tecelli eden şeyi doğru anlayıp yolumuza devam ederiz. Süreklilikte sıkıntı olmaz.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.