Danıştay, YGS'nin iptal talebini reddetti

Danıştay, YGS'nin iptal talebini reddetti

Danıştay, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) şifre iddiaları sebebiyle iptal talebini reddederek, dosyayı Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

Danıştay 8. Dairesi'nin görevsizlik kararında, "söz konusu sınavın düzenleyici işlem niteliğinde olmadığı" belirtildi. Şifreleme iddiaları üzerine 27 Mart 2011'de yapılan YGS'nin iptali istemiyle Danıştay'a dava açılmıştı. Kararda, "Uyuşmazlığın görüm ve çözümü görevinin, işlemi tesis eden Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin bulunduğu yer idare mahkemesi olan Ankara idare mahkemelerine ait olduğu sonucuna ulaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Davayı görüşen Danıştay 8. Dairesi kararında, 4575 sayılı yasada bakanlıkların düzenleyici işlemleri ile kamu kuruluşları veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca çıkarılan ve ülke çapında uygulanacak düzenleyici işlemlerin, Danıştay'da görüleceğinin kurala bağlandığı ifade edildi. 2577 sayılı yasada ise göreve ilişkin kurallar saklı kalmak koşuluyla, bu yasada veya özel yasalarda yetkili idare mahkemesinin gösterilmemiş olması durumunda, yetkili idare mahkemesinin, dava konusu olan idari işlemi veya idari sözleşmeyi yapan mercinin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi olduğu belirtildi. Kararda şunlar kaydedildi: "Dosyanın incelenmesinden, 27 Mart 2011 günü yapılan YGS'nin dava konusu edildiği anlaşılmaktadır. Bu durumda, 2575 sayılı yasanın 24/c maddesi kapsamında düzenleyici işlem niteliğinde olmayan dava konusu işleme ilişkin uyuşmazlığın görüm ve çözümü görevinin, işlemi tesis eden Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin bulunduğu yer idare mahkemesi olan Ankara idare mahkemelerine ait olduğu sonucuna ulaşılmıştır."

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.