Daha gencim, Türkiye'de yapacak çok işlerim var

Daha gencim, Türkiye'de yapacak çok işlerim var

Şükrü Saracoğlu'nda önceki gece oynanan UEFA finalinde Werder Bremen'i 2-1 yenerek kupayı kazanan Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, 64 yaşına rağmen kendisini genç hissettiğini söyledi.

Kariyerine Avrupa'da Süper Kupa'nın yanında UEFA Kupası'nı da eklediğini hatırlatan tecrübeli antrenör, şimdi aklının Şampiyonlar Ligi kupasında olduğunu dile getirdi.

Hayatta en çok sıfırdan bir takım oluşturup, onu yarıştırmaktan keyif aldığını anlatan Lucescu, "Şimdi UEFA Kupası'nı kazanmak için bu yaşa kadar beklediğim söyleniyor. Benim için kalıcı başarılar, içi boş zaferlerden daha önemli. Hayat felsefem, yoktan bir takım oluşturarak genç yetenekleri futbola kazandırmak. Genç oyuncularla çalışmayı seviyorum. Otuz yaşın üstündeki bir futbolcunun mantalitesini değiştirmek çok zor." diye konuştu. Shakhtar Donetsk'te bundan sonra hedefinin Şampiyonlar Ligi olduğunu kaydeden Romen teknik adam, şöyle devam etti: "Şimdi sıra Şampiyonlar Ligi'nde. Başkan, taraftar artık bizden Avrupa'da daha büyük başarı bekliyor. Belki çeyrek final ya da yarı finale çıkabaliriz diye düşünüyorum. Futbolda artık Doğu Avrupa'nın gücü daha çok hissedilecek. Şampiyonlar Ligi'nde gelecekte Zenit, CSKA, Shakhtar Donetsk ve Galatasaray'ın daha çok adı duyulacak. Bu takımların en büyük dezavantajı ise kendi liglerinin kalitesinin çok düşük olması."

Finale gelinceye kadar hep güçlü takımlarla oynadıklarını belirten Lucescu, "Güçlü rakiplere karşı mücadelemizde başarılı olmamız çok önemli. Rakibimiz finale aday gösterilen Milan gibi bir devi saf dışı bıraktı. Zorlu bir mücadelenin ardından kupayı havaya kaldırdık." diye konuştu. Bu sezon oynamaları gereken daha 3 maç bulunduğunu hatırlatan Lucescu, "Ukrayna Kupası finalini de oynayacağız. O maça kadar kutlamalarımızı geciktirebiliriz." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'Yİ VE İSTANBUL'U ÇOK SEVİYORUM

Türkiye'yi, İstanbul'u çok sevdiğinin altını çizen Mircea Lucescu, "Galatasaray ve Beşiktaş'ta iyi tecrübeler yaşadım. Türk taraftarlarla çok iyi ilişkilerim oldu. Finaldeki destekleri muhteşemdi. Türkiye'ye geri gelmek ne zaman olur, bilmiyorum. Belki bir gün olur. Kendimi genç hissediyorum. Türkiye'de de tamamlayacağım işler var." değerlendirmesinde bulundu. Süper Kupa'da rakip olarak Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United ile oynayacak olan Barcelona ile karşılaşmak istediğine değinen Rumen çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Dürüst olmak gerekirse, Barcelona'yı daha çok istiyorum. Çok çekişmeli bir karşılaşma olur."

Lucescu, bana kupayı alacağının sözünü verdi

UEFA Kupası finalini Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Ukraynalı taraftarların arasında izleyen eski Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Mircea Lucescu'yu ilk tebrik eden isim oldu. Shakhtar Donetsk'in kupayı kazanmasıyla birlikte tribünden sahaya inerek soluğu Rumen teknik adamın yanında alan Albayrak, Lucescu'nun maçtan önce kupayı alacaklarına çok inandığını dile getirdi. Lucescu'yu desteklemeye gelen ailesini İstanbul'da ağırladığını ifade eden Albayrak, ismi sık sık Türk takımlarıyla gündeme gelen Lucescu'nun Ukrayna'da çok popüler olduğunu kaydetti. Albayrak, UEFA Kupası'nın kazanılmasıyla birlikte Lucescu'nun sempatisinin daha da arttığına dikkat çekti.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.