...Daha çok beklersiniz!

...Daha çok beklersiniz!

...Daha çok beklersiniz!

Anayasa değişikliği nedeniyle yaklaşık 6 aydır "memur zammı"na odaklanan kamu çalışanları, yasal düzenlemenin ardından gecikmeli de olsa "toplu görüşmelere" başlamıştı.

Toplu görüşmeler öncesinde hükümet kanadından (özellikle maliye bakanı mehmet şimşek'ten) gelen umutsuz açıklamalara rağmen, bazı sendikalar toplu görüşme sürecine oldukça iyimser bir havada girmişti.

İLK ŞOK 3+3 OLDU

Hükümet kanadının, sendikaların 8+8'den başlayan taleplerine "3+3" ile karşılık vermesi daha başlıngıçta işin sıkıntılı olacağını göstermişti.

MEMUR-SEN SON ANA KADAR UMUTLUYDU

Toplu sözleşme görüşmelerine memur kanadını temsilen katılan Konfederasyonmlardan Memur-Sen, ilk tepkilerin ardından durumu toparladı ve umudunu kaybetmemiş görüntüsü verdi.

KAMU-SEN VE KESK "İŞ BIRAKALIM" DEDİ

Hükümetten beklentinin çok altında teklif alan Türkiye Kamu-Sen ve KESK, 23 Mayıs 2012'de "İş Bırakma Eylemi" kararı aldı.

Memur-Sen ise, sürecin devam ettiğini, eylemler ile ilgili kararların sonraya bırakıldığını ifade etti.

BAŞBAKAN BAŞTAN RESTİ ÇEKTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, memurların "iş bırakma" eyleminin kanunsuz olacağını ifade etti. Bu açıklama daha sonraları bazı hükümet yetkilileri tarfından da dillendirildi.

BUGÜN "FİLM KOPTU"

Hükümetin bugün 0,5 lik yeni artışla masaya gelmesi, bunun yanında çeşitli ek ödemeler ve sosyal haklar ile ilgili yeni bir şeylerin masaya getirlmemesi "bardağı taşıran son damla" oldu.

MEMUR-SEN SÜRE VERDİ, BAKAN "BU NİHAİ TEKLİFİMİZ" DEDİ

Akşam saatlerinde Memur-Sen tarafından yapılan açıklamalar; "Masayı terkettik, saat 24.00'e kadar yeni teklif bekliyoruz" şeklinde oldu. 

Bu açıklamadan kısa süre sonra Bakan Faruk Çelik kameraların karşısına çıktı ve "Bu nihai teklifimizdir" dedi. Yani "yeni teklif yok" dedi.

KARARI "HAKEM HEYETİ" VERCEK GÖZÜKÜYOR

Bu durum gece 24.00'e kadar değişmezse, karar muhtemelen "Hakem heyeti"ne kalacak.

Hakan PINAR / Turkiyeegitim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum