Dağlıca'da 300 terörist kapana kısıldı!

Dağlıca'da 300 terörist kapana kısıldı!

Dağlıca'da başlatılan operasyonda 300 terörist çembere alındı!


Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesiminde 8 askerin şehit edilmesinin ardından bölgede 4 bin askerin katılımıyla büyük bir operasyon başlatıldı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları da bölgede bulunuyor.

Gelen haberler operasyonda 300 kişilik PKK'lı grubun abluka altına alındığı yönünde... Operasyon iki ayrı koldan yürütülüyor.
 
Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na bağlı sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerine Irak topraklarından sızan teröristler saat 05.00 sıralarında üç noktadan ağır silahlarla saldırdı.
 

Teröristlere askerler anında karşılık verdi. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı.

300 PKK’LI ABLUKAYA ALINDI
 
 
 
Hürriyet'te yer alan habere göre Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi’nde bulunan Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı’na ait üs bölgeleri ile Yüksekova Dağlıca bölgesinde bulunan Yeşiltaş Karakoluna yapılan eş zamanlı saldırıya, 300 kadar PKK’lının katıldığı belirtiliyor.
 
 
 
Eş zamanlı saldırıya anında karşılık vererek 10 PKK’lının öldürülmesini ardından da güvenlik güçleri bölgede son zamanların en kapsamlı operasyonu gerçekleştiriliyor. Bu operasyona Hakkari, Yüksekova, Şemdinli’deki özel harekat polisleri, korucularla birlikte yaklaşık 4 bin asker katılıyor.
 

Sıcak takibin yapıldığı bölgede, özellikle Dağlıca bölgesi abluka altına alınırken, PKK’lıların Kuzey Irak’a kaçabilecekleri geçiş noktalarına da özel eğitimli komandolar indiriliyor. Özellikle Şemdinli’deki sınır birlikklerindeki topçu birliklerden de aynı bölgeler sürekli top atışı altında tutuluyor.


Kaynak : http://www.internethaber.com/terorist-daglica-operasyon--435818h.htm#ixzz1yHYpIeuC

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.