Çuvalcı Paşa onuruna yemek

Çuvalcı Paşa onuruna yemek

ABD Büyükelçiliği'nin “Türk askerinin başına çuval geçiren isim” olarak tanınan Ray Odierno için verdiği yemek, tartışma yarattı

Geçen hafta Ankara'ya gelen Odierno onuruna ABD Büyükelçiliği Çarşamba günü bir yemek verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katıldığı yemekte Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan temsilciler de hazır bulundu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP'li Onur Öymen, CHP'li Gaye Erbatur, CHP'li Şükrü Elekdağ'ın da katıldığı yemeğe ABD Büyükelçisi James Jeffrey ve Büyükçilik yetkilileri ev sahipliği yaptı. 2003'te Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayının kahramanı olan Odierno için verilen yemek, tartışma yarattı. MHP'li Vural, üzgün olduğunu belirterek, “Büyükelçi'nin davetiydi, o nedenle gittim. O generalin bu durumunu bilseydim gitmezdim. Keşke araştırsaydım” dedi.

MESAJLARI YÜZÜNE SÖYLEDİK
CHP'li Öymen ise “Bu tür davetlerde mesaj vermek için gidilir. Biz de öyle yaptık. Mühim olan mesajları yüzüne karşı söyledik” dedi. Yemekte Odierno'ya ABD Başkanı Obama'nın, “El Kaide'yi yerinden sökeceğiz, bitireceğiz” sözlerini tekrarladıklarını belirten Öymen, şöyle devam etti: “ABD'nin El Kaide ile böyle mücadele ediyor. Ancak Türkiye'ye siyasi çözüm diyor, PKK ve K. Irak'la görüşmesini ve reform yaparak çözüm üretmesini tavsiye ediyor. Bunları dile getirdik, kaçamak cevaplar verdi. Başbakan o zaman her işte protesto notası verilmez dedi. Zamanında devlete tepki gösterecektiniz.”

http://www.ensonhaber.com/gundem/254381/cuvalci-pasa-onuruna-yemek.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum