Cumhurbaşkanı Sarıyayla'ya el koydu

Cumhurbaşkanı Sarıyayla'ya el koydu

Cumhurbaşkanı Gül, Sarıyayla Karakolu'na yönelik hain saldırı hakkında Genelkurmay'dan bilgi istedi. İhmal iddialarını soran Gül'e, Jandarma Komutanlığı brifing verdi. Gül, gazetecilerin soruları üzerine, "Bu olay farklı, herhangi bir mayın ya da operasyo

Tunceli'nin Sarıyayla Karakolu'na 1 Mayıs'ta düzenlenen hain saldırı gündemdeki yerini koruyor. Eldeki istihbarat bilgilerine rağmen tedbir alınmadığı iddiaları ve takviye birliklerinin sağlık ekiplerinden sonra karakola ulaşması kamuoyunda tartışılırken, 4 askerin şehit edildiği baskına devletin en üst makamı el attı. Alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay'a 'baskında ihmal olup olmadığı' iddialarını hatırlatan bir dizi soru gönderdi ve bilgi istedi. Sarıyayla baskınının Çankaya tarafından 'sıradışı' görüldüğü için böyle bir yol izlendiği öğrenildi. Genelkurmay da, ayrıntılı bilgi vermesi için Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık'ı Köşk'e gönderdi. Korg. Bıyık, Cumhurbaşkanı'na saldırıyla ilgili brifing sundu. Gül, Uganda Cumhurbaşkanı Museveni ile dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularına şöyle cevap verdi: "Terörle mücadele zor bir iş. Ancak, bu yolda kararlılıkla devam edilecek. Bu olay biraz farklı, burada mayın ya da operasyonlarda verdiğimiz şehitler değil, terör örgütünün cüreti söz konusu."

Cumhurbaşkanı'nın karakol baskınına ilişkin Genel-kurmay'dan bilgi talebinin ve çeşitli sorular yöneltmesinin arkasında kamuoyunda baskına ilişkin çok açık ve net biçimde birtakım soru işaretlerinin bulunduğu belirtiliyor. Bu konudaki 'hassasiyeti'ni Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bilgi isteyerek ortaya koyan Cumhurbaşkanı'nın kamuoyunda dillendirilen bütün sorulara cevap istediği öğrenildi. Gül, Uganda Cumhurbaşkanı Museveni ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuya ilişkin sorular üzerine askerden aldığı brifinge değindi. Gül, "İstihbarata rağmen hazırlık yapılmadığı yönünde basında birtakım iddialar var. Bu iddialarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan bilgi aldınız, aldığınız bilgiler ışığında bir ihmal söz konusu muydu?'' sorusuna şu karşılığı verdi: "Biz terörle amansız bir mücadele içerisindeyiz. Öncelikle bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Bu olay biraz farklı, herhangi bir mayın ya da operasyonlarda verdiğimiz şehitler değil, terör örgütünün cüreti söz konusu burada. Dolayısıyla bununla ilgili detaylı, geniş bilgi alma ihtiyacı hissettim ve bununla ilgili geniş bilgiler aldım."

Terörle mücadelenin zor bir iş olduğunu, ancak bu mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Her şeyden çıkarılacak dersler, alınacak tedbirler vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadeleyi kahramanlıkla yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Diğer güvenlik güçlerimiz de şüphesiz ki aynı kahramanlığı ve aynı kararlılığı göstermektedir. Bu topyekun bir mücadeledir." diye konuştu.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.