Cumhurbaşkanı Abdullah Gül net konuştu: Terör bu sene bitecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül net konuştu: Terör bu sene bitecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, demokratik açılımdan geriye dönüşün mümkün olmadığını belirterek, "Öyle ya da böyle terör bu yıl bitecek." dedi. Terörün bu coğrafyada bundan sonra yaşama şansı bulunmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı, "Başka yolu yok.

Bu bölgede kimse bu yükü taşıyamaz, terör örgütünü sırtlayamaz. Uluslararası dayanışma artık buna müsaade etmez." ifadesini kullandı.

Bratislava'daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dönüş yolunda uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gül, kirli tezgâh olarak nitelenen kaos belgesine ilişkin bir soruya, "Belgenin gereğini yargı yapacak. Şu bir gerçek ki Türkiye'de her şey şeffaf bir ortam içerisinde çalışıyor. Mahkemeler çalışıyor. Süreç kanunlar çerçevesinde devam edecek." diye cevap verdi. Gazetecilerin "Süreç ağır mı işliyor?" sorusu üzerine ise Cumhurbaşkanı, "Acele edip, yanlış yapmamak için ağır gidiyor olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'den gelen resmi davetle ilgili olarak da şunları söyledi: "Daha önce zaten davet etmişlerdi. Uygun bir zaman içinde bakarız. Bakalım, önce Dışişleri Bakanı'nın gitmesi gerekir. Sonra da biz uygun bir zamanda, ne zaman denk gelirse gideriz."

Cumhurbaşkanı Gül yarın Tunceli'ye gidecek. Tunceli 19 yıl aradan sonra bir cumhurbaşkanı görecek. Gül, seyahatiyle ilgili, "Görev sürem içinde tüm illeri ziyaret etmek istiyorum. Hepsine bir vesile ile gidiyorum. Çoğunlukla da üniversite açılışları için. Tunceli'den davet ettiler. Ben de kabul ettim. Bu ziyaretler o illere moral oluyor. Gittiğim yerlerde işadamlarını topluyorum. Özellikle eğitim yatırımları için teşvik ediyorum. İl ziyaretleri verimli oluyor." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, Slovakya'dan ayrılışı sırasında da Türk gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenledi. Burada da terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere'nin durumu ve af konusuyla ilgili açıklamada bulundu. Gül, bazı sivil toplum kuruluşlarının başvurusu üzerine konuyu incelettiğini belirterek, "Duyarsız kalamazdım. Kendisi başvuru yapmadığı için süreç işlemiyor." diye konuştu. Cumhurbaşkanı'nın istediği kişiyi affetmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığının altını çizdi. Kendinden önceki dönemde affedilen bazı kişilerin daha sonra güvenlik güçleriyle çatışmalarda yakalandığını da anlattı.
Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.