Çubukçu 'Kürtçe' için mi gitti

Çubukçu 'Kürtçe' için mi gitti

CHP'li Tan, Kuzey Irak'ın Erbil kentine giden Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun IKDP Başkan Yardımcısı Barzani ile yaptığı anlaşmanın içeriğini sordu. Tan, "Bu anlaşmalar Türkiye'de yapılması planlanan Kürtçe eğitimi mi kapsıyor?"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Irak ziyaretinde yaptığı anlaşmalara "Kürtçe eğitim" iddiası yansıdı. CHP İstanbul milletvekili Ahmet Tan, anlaşmaların Türkiye'de yapılması planlanan Kürtçe eğitim için olup olmadığını sordu.

Tan, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun Kuzey Irak'ın Erbil kentinde Yüksek Öğretimi Canlandırma Konferansına katıldığını, Kürdistan bölgesel yönetim yetkilileri ile görüştüğünü ve bazı okulları ziyaret ettiğini hatırlattı.

Tan, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'nin ziyaretin ardından yaptığı açıklamalara dikkati çekti.
Barzani'nin "Eğitimde daha iyi ilişki kurulması için bir dizi anlaşma yapıldığını" açıkladığını belirten Tan, bu anlaşmaların ne olduğunun kamuoyuna açıklanmasını istedi ve ''Anlaşmalar Türkiye'de yapılması planlanan herhangi bir Kürtçe eğitimini de kapsamakta mıdır?" diye sordu ve şu sorulara da yanıt istedi:

"Kürdistan Bölgesel yönetimin kültürel, ekonomik her tür baskısına maruz bulunan Türkmenlerin durumunu ve onların hayatlarının iyileştirilmesini bu görüşmelerinizde gündeme getirdiniz mi? Erbil'deki Türkmen Karakoyunlu İlkokulu'nu ziyarette 'Öğrencilerin aynı anda üç dil, Türkçe, Kürtçe ve Arapça öğrenmelerinin şans olduğunu' söylediğiniz doğru mudur? Türkmen okullarında kısıtlamaya tabi tutulan Türkçe dersleri konusunda Barzani yönetimi nezdinde herhangi bir girişiminiz oldu mu?"
(GAZETEPORT)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.