"Çubukçu hukuktan anlamıyor"

"Çubukçu hukuktan anlamıyor"

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu istifaya davet eden açıklamasından sonra kendisine, Bakanlık çalışanlarının, Milli Eğitim Bakanı adına yanıt vermesine sert tepki gösterdi, "Devlet memurları

Bayram tatilini Yalova'da geçiren ve Yalova köylerini ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bayramın ilk günü Yalova halkıyla bayramlaştı. İnce, önceki gün CHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısıyla Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'yu istifaya davet etmesinin ardından, kendisine yanıt veren Milli Eğitim Bakanlığına sert tepki gösterdi. İnce, bir açıklama yaparak "Yalova'da yaptığım basın açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenlere mektup yazmak istediğini ve bunun için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'dan okul isim ve adresleri ile bu okullarda çalışan öğretmenlerimizin sadece isimlerini Parti adına istediğimi ve Sayın Bakanın bu isteğimin çalışanların kişisel bilgileri olmasından dolayı verilemeyeceğini söylediğini belirtmiştim. Bu toplantının ardından tarafıma ulaştırılan Bakanlık açıklamasını görünce bu değerlendirmemin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş oldum" dedi.

İnce "Size eğitim işlerini bilmediğinizi söylemiştim görüyorum ki hukuk işlerini de bilmiyorsunuz. Benim muhatabım Bakan olduğu halde yanında istihdam edilen ve devlet memurlarından oluşan Bakanlığın bir birimi aracılığıyla, üstelik isimsiz bir yazıyla tarafıma cevap verilmesi politik düzeyde beceriksizliğin ve basiretsizliğin yeni bir kanıtı ve göstergesidir" dedi. CHP Grup Başkanvekili İnce şöyle devam etti:


"Devlet memurları talebimin ciddiyeti üzerine laf edemez"

"Sayın Bakan; Kendiniz cevap verme yerine emrinizdekilere yazdırdığınız açıklama, açıkça hukuksuzluğun kanun bilmezliğin ve tanımazlığın bir ifadesidir. Basın ve Halkla İlişkiler birimi çalışanları Devlet Memurları Kanunun hükümlerine tabidirler. Dolayısıyla siyasi partiler karşısında tarafsızdırlar. Benim talebimin ciddiyeti üzerine laf edemeyecekleri gibi bilgilendirmenin dışında yorum ve dahası yalan içeren açıklamalar yapamazlar. Size eğitim işlerini bilmediğinizi söylemiştim görüyorum ki hukuk işlerini de bilmiyorsunuz. Ben açıklamamda partizancılığın ne olduğunu ve nasıl işlediğini anlatmıştım. Beni yanıltmadınız. Uzağa gitmeye gerek yok, bu metin tek başına her şeyi açıklamaya yeter. Önceki açıklamamda sizi istifaya çağırmıştım. Şimdi o sözümü geri alıyorum. İstifa, görev ve sorumluluk sahibi için geçerlidir. Görev ve sorumluluğunun bilincinde olmayanlar için böyle bir çağrının yersiz olduğunu anlamış bulunuyorum. Politikayı, Bakanlığı, memurlara yaptıran bir bakan için ne denilebilir ki? Aynen devam ediniz. Otomatik pilot işini yapıyor."

anka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum