Çorumlular AKM'ye sığmadı...

Çorumlular AKM'ye sığmadı...

Atatürk Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan Çorum Tanıtım Günleri'nde izdiham yaşandı. Açılışa katılan Çorumlular yoğun olunca Bakanlar ve Milletvekilleri tanıtım alanlarını gezmekte zorlandı.

Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bazı milletvekillerinin katıldığı açılışa yoğun katılım oldu.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Çorumlular Federasyon Başkanı Hayri Çağır, Çorumluların, Ankara’da en yoğun olan hemşeri gurubu olduğunu, Bu yıl ilk defa düzenlenen tanıtım günlerinin devamının geleceğini belirterek, katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Çorum Valisi Sabri Başköy yapmış olduğu konuşma da, Çorum’un aynı zamanda bir sanayi kenti olduğunu belirterek, “Kültür kenti olan çorum aynı zamanda bir sanayi kentidir. Çorum’da 534 bin nüfus var, ancak bir bu kadar nüfusta Ankara’da sadece kayıtlı hemşerimiz var. Ankara doğumluların ise sayısını bilmiyoruz.”diyerek Ankara’daki Çorumluların nüfus yoğunluğuna dikkat çekti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yapmış olduğu konuşma da, Samsun ve Çorum’un aynı kültürü paylaştığını belirterek, yapılacak demiryolu hakkında bilgi verdi. Demiryolu’nun Kırıkkale, Samsun ve Çorum’a kadar ulaşağını ve etüd çalışmalarının bitirildiğini belirtti.

TBMM Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu yapmış olduğu konuşma da, birlik ve beraberlik mesajları vererek, Çorumlular, Ankara'daki etkinliklerinden bahsetti.

Açılış yapıldıktan sonra davetlilere İskilip dolması ve çorum leblebisi ikram edildi. Kazanlarla 1 gün önceden ateşe konularak pişirilen İskilip Dolması’nı bakanlar ve milletvekilleri çok beğendiğini belirttiler.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve AKP İl Başkanı Murat Alparslan ile Çorumlular Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır davetlileri karşılaşarak birlikte çorum ürünlerini tanıtım alanlarını gezdiler.

Ankara’daki 180 Çorumlu Derneğin katılımıyla gerçekleşen Çorum Günleri Pazar günü sona erecek. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.