Çöp konteynerleri yerin altına giriyor

Çöp konteynerleri yerin altına giriyor

Konya Merkez Karatay Belediyesinin Türkiye'de ilk kez yerin altında çöp depolama sistemini hayata geçirdiği bildirildi.


Merkez Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada merkez Karatay ilçesinde bulunan Mevlana Müzesi ile ilçedeki diğer müzeleri her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

İlçeyi ziyaret eden turist sayısını artırmak için sürekli bir çalışma halinde olduklarını belirten Hançerli, ''Çöp konteynerlerinin görüntü bakımından turizme olumsuz etkisi olduğunu düşündük. Bir proje dahilinde hemen çalışmaya başladık'' dedi.

Tekerlekli çöp konteynerleri ile çöplerin yeraltına depolanması kararı aldıklarını ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:

''Lifli sistem sayesinde, mevcut çöp konteynerleri yeraltına alınarak daha hijyenik bir ortamda çöpün depolanması ve kurulan mekanizma sayesinde yer üstüne çıkarılarak çöp araçlarına aktarımı sağlanıyor. Çevreye pis kokunun yayılmasını, çöp suyunun dışarı akmasını, hayvanların çöp üzerinde toplanmalarını engelliyor. Mevlana kenti Konya'da turizme olumsuz etkisi olduğunu düşündüğümüz çöp konteynerlerini ortadan kaldırmak için yerin altında çöp depolama sistemini hayata geçiriyoruz.''

Sistemin halkın yoğun olduğu birkaç bölgede uygulanmaya başlandığını vurgulayan Hançerli, bu sistemin mevcut çöp aracından güç aldığını, jaklı hidrolik hortum sayesinde sistemin yukarı ve aşağı hareketinin sağlandığını bildirdi.


ÇALIŞMANIN HER YERDE UYGULANMASI SAĞLANACAK


Artık vatandaşların iki çöp atma haznesine sahip ve altında çöp konteynerleri bulunan kapaklı sistemi kullanacaklarını anlatan Hançerli, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu sistem paslanmaz malzemelerden oluşuyor. Yerin altında depolanan çöp hidrolik sistemle yerin üzerine çıkartılıp, konteynerlerden çöpler alındıktan sonra tekrar yer altına bırakılıyor. Bu şekilde çöpler ve konteynerler göze çarpmıyor. Her yerel yönetimin kullanması taraftarıyız. Bildiğimiz kadarıyla bunu ilk uygulayan yerel yönetim biziz. Uygulamayı ilerleyen zamanlarda bütün mahallelerimizde hayata geçireceğiz.''

Hançerli, vatandaşların huzuru ve sağlığı için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.



Etiketler: konya karatay belediyesi çöp konteynerleri

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.