Çocuklara silah ve bomba eğitimi!

Çocuklara silah ve bomba eğitimi!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda el bombalı, roketatarlı, mayınlı eğitim başlatılacağı öğrenildi.

Geçen yıl temmuz ayında 13 askerin şehit düştüğü, Diyarbakır'ın Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın talebiyle ilçedeki tüm okullarda, çocukların bomba ve silahları tanıması için eğitim verileceği belirtildi.

Çocuklardan arazide bulduğu mühimmata yaklaşmamaları, jandarma ve polise haber vermeleri istendi. Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı , "Patlayıcı Maddelerle İlgili Eğitim Çalışması" konulu resmi yazıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden çocukların özellikle açıkta bulunan patlayıcılar konusunda bilinçlendirilmesi için eğitim başlatılmasını istedi. İçerisinde, el bombası, havan topu, roketatar, mermi ve çeşitli mayın tiplerinin de yer aldığı 22 ayrı patlayıcının fotoğrafının da bulunduğu sunum Milli Eğitim'e gönderildi. Teklifi kabul eden Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara yazı göndererek 27 bin öğrencinin bulunduğu 125 okula eğitimin başlatılmasını bir yazıyla bildirdi.

Bomba ve silahları tanıtmak amaçlı eğitim, henüz başlatılmadığı öğrenildi. Silvan ilçesinde eğitim gören ilköğretim öğrencileri, henüz bize her hangi bomba eğitimiyle ilgili bir eğitim verilmediğini belirtti. Silvan Kaymakamı Yunus Sezer'in konuyla ilgili açıklamanın Diyarbakır Valisinin yapacağını belirtti.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.