Çocuklar tarımı kampta öğreniyor

Çocuklar tarımı kampta öğreniyor

Çocuk Tarım Kampı'nda eğitim alan çocuklar, yaşadıklarını Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker'le paylaştı.

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bakanlık ile Doğal Yaşam Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı'nda eğitim alan çocuklarla buluştu.

İnsanın tabiattan uzaklaşması

Kampta eğitim gören çocuklar Eker'e neler öğrendiklerini anlatırken, Eker, görev süresi içerisindeki en anlamlı etkinliklerden birine katıldığını söyledi. Şehirde yaşayan insanların giderek tabiattan uzaklaştığını ifade eden Eker, “İnsanın tabiattan uzaklaşması, aslında kendinden uzaklaşmasıdır. Tabiatın içinde yaşayan insanlar canlılar arasındaki dengeyi, toleransı, sevgiyi öğrenir” dedi. Gıdaya her canlının ihtiyacı olduğunu, bunun için sağlıklı ve sürdürülebilir bir tarım faaliyetinin büyük önem taşıdığını anlatan Eker, şehirdeki çocukların tarımı öğrenmesi için de böyle bir kampın düzenlendiğini kaydetti.

Çok anlamlı, çok güzel bir etkinlik

Kampın 3 dönem ve 15'er günlük programlar halinde yapıldığını belirten Eker,“25 öğrencinin katıldığı kampta, Ankara'da yaşayan çocuklarımızın tabiatla ilişki içinde olma imkanı elde etti. Tabiat, hayvancılık, sağlıklı beslenme Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgi sahibi oldular. Çok anlamlı, çok güzel bir etkinlik olduğunu ve çocuklarımızın hoşça vakit geçirdiklerini düşünüyorum. Diğer şehirlerimizde de buna benzer programlar hazırlayacağız” dedi. Kampa katılma imkanı bulamayan çocuklar için de “Tarım ve Çocuk” isimli 35 bin adet yaz tatili kitabı hazırlandığını belirten Eker, söz konusu kitabın tarım teşkilatlarından ücretsiz alınabileceğini bildirdi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.