Çocuğuyla uçanlar bu yazıyı okuyun!

Çocuğuyla uçanlar bu yazıyı okuyun!

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan'ın kızı THY'ye ait bir uçağa alınmadı nedeni ise bir hayli ilginç! Hürriyet yazarı Yalçın Doğan'ın 16 aylık kızı ve çocuğunun annesi THY'nin uçağına alınmadı.

Bu uygulamanını nedenini Yalçın Doğan bugünkü köşesine taşıdı. Siz siz olun eşiniz olmadan çocuğunuzla uçmadan önce bu haberi okuyun. Aynı şeyler sizin de başınıza gelebilir...

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, bugün köşesinde bizzat yaşadığı THY skandalını yazdı.

O ÇOCUK BENİM!

"Kucağında on altı aylık bebeğiyle İzmir'e uçmak isteyen kadına THY görevlisi uçuş izni vermiyor." diye başladığı yazısını Doğan şöyle sürdürdü:

"Bebekle sizin soyadınız aynı değil, uçmanıza izin veremem." Kadın şaşırıyor, nedenini soruyor: "Soyadınız tutmadığına göre, bana boşanma ilamını göstermeniz gerek."

Kadın izah ediyor: "Ben evlenmedim ki."

THY personeli Çağrı Ulaş Atalay inat içinde:

"Sizin özel hayatınız bizi ilgilendirmez. Velayet belgesi ya da uçuş izni için babanın izin belgesini getirin o zaman."

Tabii ilgilendirmez, bu arada tartışma uzayınca, o THY görevlisi, Çağrı Ulaş Atalay, "Üstlerime sormam gerek" diyor.

THY yetkilisinin "Çocuğun babası buraya gelsin, yoksa uçamazsınız" demesi üzerine havaalanına giden Yalçın Doğan kendisine kimlik dahi sorulmadan uçuş izninin verilmesi üzerine iyice sinirlendi.

Köşesinde "O dört THY görevlisi ile ilgili THY yönetiminin yaptığı idari soruşturma"nın sonucunu öğrenmek isteyen Doğan "Ben o dört personelle ilgili yasal hakkımı ayrıca kullanacağım" diye yazdı.


MİRGÜN CABAS'IN DA BAŞINA GELMİŞTİ Gazeteciler.com'un haberine göre ise NTV'den Mirgün Cabas ile Radikal yazarı Evrim Sümer'in 8 aylık bebekleri Leyla'nın da geçtiğimiz Kasım ayında başına benzer bir olay gelmiş.

Annesi ile Antalya'dan İstanbul'a uçakla yolculuk etmeye çalışan Leyla'nın kimliği olmadığı için kimlik faksının karakolda onaylanması gerekmişti. Evrim Sümer kendisine zorluk çıkartan ve küçük Leyla'nın özel koltuğuna oturmasına izin vermeyen uçak personelini köşesinden şöyle şikayet etmişti:

"Bayram tatili için çarşamba günü gittiğimiz Antalya'dan cuma günü döndük. Giderken kimliğini evde unuttuğumuz için (bkz. geçen haftaki macera) elimizde Leyla'nın poliste onaylanmış kimlik faksı, Antalya'dan İstanbul'a uçtuk."

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.