Çocuğa şiddette 'Ulusal Eylem Planı'

Çocuğa şiddette 'Ulusal Eylem Planı'

ÇOCUĞA yönelik şiddetle mücadele için, Başbakanlığa ya da bir devlet bakanlığına bağlı çalışacak 'çocuğa koordinasyon sağlayan' bir birimin oluşturulması önerildi.

Çocuğa yönelik şiddetle mücadele için ulusal eylem planı hazırlayan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nca (SHÇEK) düzenlenen çalıştaylarda çocuğa yönelik şiddeti önlemek için gerekli yasal alt yapıların hazırlanması gerektiği vurgulandı. Çalışmada, çocuğa koordinasyon sağlayan Başbakanlığın ya da bir devlet bakanlığına bağlı bir birimin oluşturulması ve bu birimin, uygulama, izleme ve değerlendirmeden sorumlu olmasının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması önerildi.

AİLEYE YAKIN TAKİP
Çalışmada, ayrıca önümüzdeki 5 yılda, aileyi evlilik öncesinden itibaren destekleyen, evlilik, gebelik, çocuk yetiştirme eğitimleri gibi ihtiyaca yönelik eğitim programları veren bir sistem kurulmasının beklendiğine işaret edildi.

İşçi çocuklar
SHÇEK çalıştayında, çocukların en kötü koşullarda çalıştırıldıkları sektörlere sürüklenmelerini engelleyecek sosyal destek stratejilerinin geliştirilmesi önerisinde bulunuldu. Çalışmada, ayrıca çalışan çocukların kendi aileleri başta olmak üzere gözetim hizmeti alabilecekleri mekanizmaların geliştirilmesi ve ailelerin bu konuda desteklenmesi gerektiği de vurgulandı.
akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.