Çıraklık zorunlu ortaöğretim kapsamına girdi
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve KHK'larda...
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılması hakkındaki kanun tasarısına göre; çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alındı.
Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılması hakkındaki kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nca kabul ederek yasalaştı. Tasarının oylandığı Genel Kurul Toplantısı'nda Başbakan Binali Yıldırım da hazır bulundu.
Tasarıya göre; Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki müsteşar yardımcısı sayısı 5'ten 7'ye yükseltildi. Aday çırak, çırak, kalfa, ustalar, genel ve merkezi eğitimini verme görevi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nden alındı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne devredildi.
Çıraklık eğitimine zorunluluk getirildi
Zorunlu ortaöğretim eğitimi kapsamına çıraklık eğitimi de dahil edildi. Ortaöğretimin ilköğretime dayalı 4 yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsayacağı belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.