CHP’nin Çankaya Belediyesi Başkan Aday Adayları, Gökçek’e Ateş Püskürdü

CHP’nin Çankaya Belediyesi Başkan Aday Adayları, Gökçek’e Ateş Püskürdü

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Gürsoy, yılbaşı gecesi 7 üniversiteli gencin ölümüyle sonuçlanan doğalgaz zehirlenmesi faciasına ilişkin, Gökçek'i suçlarken...

Çankaya'nın diğer Aday Adayı Ali Yıldırım da Başkentte yaşanan hava kirliliğinin baş sorumlusu olarak Gökçek'i gösterdi.

ANKARA (ANKA) - CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Gürsoy, yılbaşı gecesi 7 üniversiteli gencin ölümüyle sonuçlanan doğalgaz zehirlenmesi faciasına ilişkin, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i suçladı. Gürsoy, “Gökçek, Ankaralıdan gasp ettiği 150 dolarlık doğalgaz sayacı fark bedeliyle halka 20 dolarlık detektör dağıtsaydı, 7 can ve daha niceleri ölmeyecekti” dedi.
Gürsoy yaptığı yazılı açıklamada, yöneticilerin ufku, vizyonu, yönetim anlayışı gibi kavramların öneminin bu tür zamanlarda ortaya çıktığını ifade ederek, “Halka kazık atılarak zorla satılan doğalgaz sayaçlarını, üstelik 150 dolarlık bir de ne olduğu ve nereye harcandığı belli olmayan bir ilave bedelle satan Gökçek zihniyeti, 20 dolarlık bir bedelle edinilebilecek
olan bir detektörü (Gaz Alarm Cihazı'nı) halka vermeyi akıl edemiyor. Ya da akıl ediyor da ne-idüğü belirsiz harcama alanlarından 20 dolarlık fedakarlık edemiyor" dedi.
Facianın ardından istifa eden Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir'i eleştiren Gürsoy, şunları dedi:
“Genel müdür, bu kadar acı bir olayda, sorumluluğunu tartışması ve halkı bilgilendirmesi gerekirken, çocukların belden yukarısının çıplak olduğu yalanını atabiliyor. Akıl ve bilime dayalı düşünce sisteminden çok uzak bir kadro maalesef Başkentimiz Ankara'da iş üstündedir. Halkı her aşamada kazıklayan, halka içirdiği suyun nerden geldiğini günlerce saklayarak yalan söyleyen, yap-boz ve sök-tak sistemiyle Ankaralının paralarını çarçur eden, sonuçta, Halkçı değil, Rantçı belediyecilik anlayışını benimseyen bu yönetim Ankara'ya yakışmıyor. Ankara halkı bu çağdışı yönetime derhal son verecektir. Gökçek için geri sayım başlamıştır.”

-“GÖKÇEK VATANDAŞLARI KÖMÜR KULLANMAYA ZORLUYOR”-

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Ali Yıldırım ise Ankara'da kömür kullanımdan dolayı yaşanan hava kirliliğine dikkat çekerek, bu durumun baş sorumlusu olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i gösterdi. Yıldırım, “Başkan Gökçek sayesinde Türkiye'nin en pahalı doğalgazı Ankara'da satılmaktadır. Diğer yandan hükümet tarafından doğalgaza bir yıl içerisinde zulme varan oranda yapılan zamlar nedeniyle insanlar doğalgaz kullanmaktan kaçmak zorunda kalmışlardır. Belediye adeta kömür kullanmaya insanları zorlamakta, insanları kömür kullanmak zorunda bırakmaktadır. Ve asıl önemlisi belediye kömür kullanımını denetlemesi gereken makam olması gerekirken kendisi bizzat kaçak kömür dağıtan bir makam haline gelmiştir. Ankara ve dolayısıyla Çankaya havasının kirlenmesinin başlıca sorumlusu kaçak ve kalitesiz kömür dağıtım işini üstlenen başkan
Gökçek'tir” dedi. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.