CHP'li Murat Emir'den öğretmenleri küçümseyen ima! Tepki yağdı

CHP'li Murat Emir'den öğretmenleri küçümseyen ima! Tepki yağdı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, katıldığı bir canlı yayın sırasında kullandığı skandal nitelikteki ifadelerle öğretmenleri küçümseyerek tepki çekti. Emir, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'u kastederek, mesleği olan öğretmenliği aşağılayıcı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, katıldığı bir canlı yayın sırasında kullandığı skandal nitelikteki ifadelerle öğretmenleri küçümseyerek tepki çekti. Emir, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'u kastederek, mesleği olan öğretmenliği aşağılayıcı bir dil kullanarak gündeme geldi.

Canlı yayında gazeteci Nagehan Alçı'nın "Ankara için genç bir isim üzerinde duruluyor. Kahramankazan Belediye Başkanı..." yorumuna karşılık Emir, "Sizinle bahse girerim ihtimal o. Kazan da benim seçim bölgem. Mesleğini biliyor musunuz Kazan Belediye Başkanının? Öğretmen..." şeklinde ifadeler kullanarak öğretmenliği küçümsedi.

Daha sonra hatasını fark eden Murat Emir, "Öğretmenliği ile ilgili bir sorunum yok, çok iyi bir belediye başkanı olabilir ama Kazan konusunda olamayacağını biliyorum." diyerek durumu kurtarmaya çalıştı.

Bu küçümseyici ifadeler, öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini temsil edenleri hedef alan bir tepki dalgasına neden oldu. Sosyal medyada ve kamuoyunda geniş çaplı bir eleştiri ve tepkiyle karşılanan Emir, açıklamalarının ardından öğretmenliği küçümsemediğini belirtse de özür dilemediği için eleştirildi. Olay, siyaset ve eğitim çevrelerinde tartışma yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.