CHP toplantısına silahlı saldırı

CHP toplantısına silahlı saldırı

Hatay'ın Samandağı ilçesine bağlı Tekebaşı beldesinde CHP'nin kahvehane toplantısı pompalı tüfekle tarandı

Hatay'ın Samandağ ilçesi Tekebaşı beldesinde CHP milletvekili adayı Refik Eryılmaz'ın toplantı yaptığı kahvehaneye ateş açıldı. Saldırıda 27 partili yaralandı.

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde CHP'den 3'üncü sıra Hatay Milletvekili adayı Avukat Refik Eryılmaz'ın da bulunduğu gruba, av tüfekli saldırı yapıldı. Saldırıda, Eryılmaz ile birlikte 27 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Seçim çalışmalarını yürüten Refik Eryılmaz, ilçeye bağlı Tekebaşı Beldesi'nde vefat eden bir vatandaşın ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra esnaf ziyaretine çıktı. Eryılmaz'ın da bulunduğu CHP'li gruba, 25 yaşındaki E.A. tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. Saldırıyla partililer sağa sola kaçıştı, saldırgan da kaçtı.

Can kaybının olmadığı olayda milletvekili adayı Av. Refik Eryılmaz ile birlikte partililer, saçmalarla çeşitli yerlerinden yaralandı. Samandağ ve Antakya devlet hastanelerine götürülen yaralıların, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polis saldırganın yakalanması için çalışmaları sürdürüyor.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Bu arada Samandağ Devlet Hastanesine gelen CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay da saldırıyı kınadığını söyledi. Yaralananların arasında yakınlarının bulunduğunu belirten Çay, ''Serserice yapılmış bir olay. Bu olayı yaratanları kınıyoruz'' dedi.

Samandağ Devlet Hastanesinde tedavi altında bulunan ve sadece elinden yaralanan milletvekili adayı Refik Eryılmaz da saldırıda ölen olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Olayın en kısa sürede aydınlatılmasını beklediklerini söyleyen Eryılmaz, ''Herkesin soğukkanlılığını koruması gerekir. Toplumsal barış her şeyden önemli'' diye konuştu.

SALDIRGAN, ESKİ MÜVEKKİLİ ÇIKTI

Zanlı E.A'yı tanıdığını ve daha önce yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığını belirterek, ''Saldırının ise bu olayla direkt bağlantısının olduğunu düşünmüyorum'' dedi.

Refik Eryılmaz, kendisi dışında 26 kişinin hafif yaralandığı olayda ölen olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, saldırının gerçek nedeninin daha sonra ortaya çıkacağını bildirdi.

Eryılmaz, ''Siyasi veya kişisel olmasıyla ilgili şu an bir şey söyleyemeyeceğim. Öldürme kastıyla, hedef gözetmeksizin bütün kitleyi hedef alan bir saldırıydı. Hepimize geçmiş olsun. Bundan sonra memlekette huzur içerisinde, hiç kimsenin burnu kanamadan, kardeşçe siyasi çalışmalarımı yapmaya devam edeceğim'' diye konuştu.

"ESNAF ZİYARETİ YAPIYORDUK"

Saldırı anında grupta bulunan ilçeye bağlı Sutaşı Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Orhan Sağaltıcı, "Beldede bir cenaze vardı. Yasevinden çıktıktan sonra, esnaf ziyaretlerini sürdürüyorduk. Tanımadığımız biri tarafından üzerimize ateş edildi. Vekil adayımızın elini saçma sıyırdı. Gruptan çok sayıda yaralanan oldu. Partili arkadaşlarımız kollarından, başından, ellerinden veya vücutlarının farklı yerlerine isabet saçmalarla yaralandılar. Yaralıların durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Grup olarak 500 kişiydik" dedi.

'SİYASİ YÖNÜ YOK'

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne giderek, yaralıları ziyaret etti. Olayın siyasi yönü olmadığını bildiren Mullaoğlu, "Avukat olan adayımıza, mesleği gereği eski bir dava nedeniyle husumet duyulduğunu öğrendik. Saldırıyı yapan kişi, açılan bir davayı kaybetmiş. Kaybettiği davada da adayımız Refik Eryılmaz karşı taraf avukatı imiş. Bu nedenle husumet beslemiş ve saldırıyı da bu nedenle yapmış" diye konuştu.



Kaynak : http://www.internethaber.com/chp-toplantisina-silahli-saldiri-343674h.htm#ixzz1Kqca2tYX 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.