CHP, kırmızı et için komisyon istedi

CHP, kırmızı et için komisyon istedi

CHP, kırmızı et sektörünün sorunları, çözüm yolları ve son yıllarda çok büyük oranlarda artan et ithalatının Türkiye hayvancılık sektörüne ve milli ekonomiye verdiği zararın belirlenmesi amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan ve arkadaşları, TBMM Başkanlığı'na verdikleri önergeyle kırmızı et sektörünün sorunlarını araştırmak ve çözüm yollarını bulmak için komisyon kurulmasını talep etti.


"Avrupalı 20 kg et yerken Türk vatandaşı 12 kg tüketiyor"

Önergede, AB ülkelerinde kişi başına yaklaşık 20 kilogram kırmızı et tüketilirken, Türkiye'de 12 kilogram civarında olduğu belirtilerek, "Bunun en önemli nedeni kırmızı etin reyon fiyatının yüksekliğidir" denildi.

Kırmızı et tüketiminde çok hızlı düşüşler ortaya çıktığı, bu düşüşün ithalatla karşılamanın mantıklı olmadığına işaret edilerek, "Bu düşüşün nedenleri araştırmalı, kaçakçılık mutlaka önlenmeli ve kayıt dışı kesimlere engel olunmalıdır" denildi.


"Kurban Bayramı'nda bile ithal hayvanları kesimi yapılacak"

Önergede; kesimin bile hangi şartlarda bile olacağı bilinmeden, ithalatı yapılacak etin kalitesinin nasıl olduğu bilinmeden, sağlık denetimlerinin nasıl bir şekilde olabileceğinin bile belli olmadığı Karkas etin ithalatına başlanacağı belirtilerek, şöyle denildi:
"Önümüzün Kurban Bayramı olması sebebiyle fiyatları düşürmek adına başlanan bu ithalat bir çare olmamışken kesilecek hayvanların bulunmayacak duruma gelmesi canlı hayvan ithalatına başlayıp Kurban Bayramı'nda bile ithal hayvanların kesimi yapılacaktır."
Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.