Cezaevi aracında yangın: 5 mahkum öldü

Cezaevi aracında yangın: 5 mahkum öldü

Van'dan İstanbul'a mahkum sevki yapan cezaaevi aracında Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi yakınlarında seyir halindeyken yangın çıktı.

Teknik aksamdan çıktığı belirtilen yangında araçtan inemeyen 5 mahkum yanarak can verdi, 10 asker de yaralandı.Olay bu sabah saat 06.30’da cezaevi aracı Kayseri’nin Pınarbaşı ve Sivas’ın Gürün ilçeleri arasındaki karayolunda seyir halindeyken meydana geldi. İlk belirlemelere göre araçtaki teknik bir arıza nedeniyle çıkan yangın kısa sürede tüm aracı sardı. Bulundukları bölümün kilitli kapıları görevliler tarafından açılamayınca içerdeki 5 mahkum alevler arasından çıkamayarak yaşamını yitirdi.

Yangında cezaevi nakil aracında bulunan uyuşturucu ve hırsızlıktan sabıkalı Abdülsetter Ölmez (35), Sinan Aşka (18), İsmet Evin (33), Akif Karabalı (24) ve Medeni Demir (47) hayatını kaybetti.

10 asker de yaralı   

Cezaevi aracında çıkan yangında 10 da asker yaralandı. 2’si rütbeli 10 jandarmanın, mahkum taşıyan cezaevi aracına eskortluk yapan araçta bulundukları ve yangını söndürme çalışmaları sırasında yaralandıkları belirtildi. 

Askerlerin, cezaevi nakil aracında bulunan mahkumları kurtaramadıkları için büyük üzüntü duydukları ve şoka girdikleri gözlendi.

Kaymakam'dan açıklama

Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Özel, Van'dan İstanbul'a gitmekte olan cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 mahkumun hayatını kaybettiğini belirterek, “Üzgünüz, bir terör saldırısı değil. 5 mahkum vatandaşımızın hayatını kaybettiği üzücü bir olay, motor arızasından kaynaklandığı sanılan bir yangın sonucu üzücü bir olay meydana gelmiş” diye konuştu.

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.