‘Cerrah’ı ödüllendirdik’

‘Cerrah’ı ödüllendirdik’

Atalay, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın vali yapılarak ödüllendirildiğini kaydetti.

Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanabilmesi için yapılması gereken her şeyin yapıldığını söyledi. Atalay, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da vali yapılarak ödüllendirildiğini kaydetti.
İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ortaklığıyla Antalya Belek'te yapılan toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 2 bin 24 belediye başkanı katılıyor.
Toplantı arasında soruları yanıtlayan Bakan Atalay, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Osmaniye Valiliği'ne atanmasının Münevver Karabulut cinayetiyle bir ilgisi olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti: “Celalettin bey vali oldu. Vali statüsüne yükseldi. Öyle şey olur mu? Görevden alınma olur mu? Şu bir ay içinde mülki idarede ve emniyette büyük değişiklik yaptım. İstanbul'da çok başarılı hizmetler yürütmüş emniyet müdürümüzü, valilik ile ödüllerdirdik biz. Kendisi de öyle algılıyor zaten.”
Başkanların ilginç sohbeti
Kadir Topbaş, Mustafa Akaydın ve Osman Baydemir arasında ilginç bir diyalog yaşandı:
Topbaş: Alışabildiniz mi?
Akaydın: Alışmaya çalışıyoruz, dışardan göründüğü gibi değil.
Akaydın: Diyarbakır'ımız nasıl?
Baydemir: İyi, iyi
(Akaydın, ayakkabılarını Baydemir'e gösterdi)
Akaydın: Dün sayın Baykal ile umulmadık yerlere gittik. Hâlâ tozları geçmemiş. Şimdi fark ettim.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.