Cem’i ’avcı’ lakaplı Demiral bulabilir

Cem’i ’avcı’ lakaplı Demiral bulabilir

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Teknik Takip Şube Müdürü olan Şentürk Demiral...

Alaattin Çakıcı'nın Avusturya'da yakalanması başta olmak üzere, Tevfik Ağansoy, Kürşat Yılmaz, Sedat Peker, Sedat Şahin gibi yeraltı dünyasının önemli isimlerinin yakalanmasında da önemli rol oynamıştı.

Polis müdürünün ismi son olarak 2006 yılında ailesiyle birlikte gittiği Çanakkale'de kaybolan iki yaşındaki Şeref Can Engin'i bulmasıyla gündeme gelmişti. Engin'in kaybolmasını araştıran polislerin üç ay yürüttüğü çalışmalarda herhangi bir sonuca ulaşamaması üzerine dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Demiral'i özel bir ekiple çocuğu bulması için görevlendirmişti. Demiral, üç hafta süren çalışma sonrasında küçük çocuğu, annesi Yıldız Engin'in birlikte yaşadığı evli ve dört çocuk babası Ahmet Delican'ın kaçırdığını tespit etmişti. Kaybolduktan dört ay sonra bulunan Şeref Can Engin, ailesine teslim edilmişti.

Alaattin Çakıcı'yı takip ederek 2004'te Avusturya'da yakalanmasını sağlayan Şentürk Demiral, bu olay o tarihte şöyle yorumlamıştı: "Çakıcı'nın kaçmasından hemen sonra sıkı bir takibe başladık. İşe telefonları dinleyerek başladık. Böylelikle de Çakıcı'yı gittiği her ülkede bulduk. Şubemizin teknik donanımları çok fazla olduğu için her türlü takip yöntemini kullandık. Ancak, gittiği ülkelerin polislerinin yavaş davranması sonucu birkaç kez saniye farkıyla elimizden kaçırdık. Sırayla İtalya, Almanya ve Fransa'ya gitti. En son gittiği Avusturya'da onu yakalamayı başardık. Zaten takibimizden uzun süre kaçması mümkün değildi. Artık hukuki süreç başladı."

Karar Bakan'da

Emniyet'in bu önerisi konusundaki konudaki nihai kararı, özel ekip kurma yetkisi olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay verecek. Halen Trafik Daire Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Şentürk, görevi alması durumunda ekibini kurarak Cem Garipoğlu'nun peşine düşecek. Şentirk'ün yakın çevresine, "Görev verilirse üzerime düşeni yaparım, yakalarım" dediği öğrenildi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.