CEM DAVRAN DUYDU BAŞBAKAN HALA DUYMADI!

CEM DAVRAN DUYDU BAŞBAKAN HALA DUYMADI!

CEM DAVRAN DUYDU BAŞBAKAN HALA DUYMADI!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödül alan sanatçı Cem DAVRAN yaptığı konuşmada ataması yapılmayan öğretmenlerin problemlerine dikkat çekti.

Atanamayan öğretmenlerin yaşadığı dram toplumun her kesiminde karşılık bulurken, Hükümetten hala ses yok. Gün geçmiyor ki, meslektaşlarımızın problemleriyle ilgili bir girişim gündeme gelmesin ya da öğretmenlerimiz bir vesileyle sıkıntılarını kamuoyu önüne taşımasın. Sayıları üçyüzellibini aşmış olan ataması yapılmamış meslektaşlarımız, yıllardır her fırsatı değerlendirmekte, türlü eylem ve etkinliklerle öğretmen ihtiyacı ve yeteri sayıda öğretmen ataması yapılması için gündem oluşturmaya gayret göstermektedir.

Öğretmen adaylarımız, son olarak da Hükümetin seçim öncesi söz verdiği 55.000 Ağustos atamasının peşinde koşuyorlar.

Bilindiği üzere o zamanki Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU 55.000 öğretmen ataması yapacağını duyurmuş fakat Ağustos’ta yalnızca 11.000 atama gerçekleştirilmişti. Bir Bakanın sözü Hükümetin sözüdür. Dolayısıyla AKP Hükümetinin ve sayın Başbakanın sözlerine sahip çıkmalarını ve bu yıl bitmeden 44.000 öğretmenin daha atamasını yapmalarını kamuoyu beklemektedir.

Fakat ne gariptir ki; bu kadar feryada rağmen aylardır Hükümetten ve sayın Başbakandan çıt çıkmıyor. Toplumun tün kesimleri öğretmenlerimizin sıkıntılarını paylaşırken, Hükümetin bu derece duyarsız kalması anlaşılmaz bir durumdur.

Son olarak tiyatro ve sinema sanatçısı Cem DAVRAN; 48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreninde yaptığı teşekkür konuşmasında bu konuya değindi. Davran, 1979 yılında oynadığı Yusuf ile Kenan adlı filmdeki rolüyle “En iyi çocuk oyuncu” ödülünü alırken yaptığı konuşmada ataması yapılmayan öğretmenlerin dramını gündeme taşıdı. Cem Davran, “Yusuf ile Kenan'da öğretmenlerime de borcum var. Kısa bir süre önce devlet 55 bin atama yapacağını açıkladı. Gencecik insanlar umutla beklerken 10 bin atamada durdu. Aileleriyle birlikte yüz binlerce insan bu atamaları bekliyor. Yüreğime oturdu. Günlerdir bunun peşinde koşuyorum. Çocuk Cem olarak yalvarıyorum. Benim ödülüm 30 sene gecikti, onların ataması bu kadar gecikmesin.” Diyerek problemi çok güzel bir şekilde bir kez daha toplumun gözü önüne koydu.

Sayın Cem Davran’a sergilediği bu sanatçı duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sayın Başbakan ve Hükümete de çağrıda bulunuyor, birinci derecede sorumlu mercii olarak sanatçılarımız kadar duyarlı olmalarını ve 44.000 atamayı bir an önce gerçekleştirmelerini istiyoruz.

http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=13912

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.